Pistorius võitis paraolümpial esimese kulla

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Maailma üks tuntumaid kergejõustiklasi Oscar Pistorius võitis Londonis toimuvatel paraolümpiamängudel oma esimese kuldmedali, kui Lõuna-Aafrika Vabariigi 4x100 meetri teatemeeskond T42-46 klassis võitjaks krooniti.

Meeskonna võiduaeg 41,87 tähistab ka maailmarekordit. Lisaks kuulusid meeskonda Samkelo Radebe, Zivan Smith ja Arnu Fourie.

Ka tavaolümpial võistlenud Pistorius jooksis viimast vahetust. Finišijoonel alistas ta brasiillase Alan Oliveira, kellele oli alla jäänud 200 meetri distantsil. Hiljem brasiillased diskvalifitseeriti, sest rikkusid vahetusala reegleid. Hõbe kuulub seega Hiinale ajaga 42,98 ja pronks Saksmaale ajaga 45,23.

Pistorius süüdistas pärast 200 meetri jooksu Oliveirat, väites, et tema süsinikkiust proteesid ei vastanud reeglitele.  «Alan on hea jooksja, kuid mul pole võimalik tema sammupikkusega võistelda. Rahvusvaheline Paraolümpiakomitee (IPC) on paika pannud kindlad reeglid, kuid Alani proteesid olid 10 sentimeetrit pikemad, kui oleks tohtinud,» rääkis Pistorius mõned päevad tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles