Põhja-Euroopa parimad driftijad jahivad Riias 6000 eurost auhinnafondi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drift
Drift Foto: Eesti Drifti Liit

Sel laupäeval toimub Riias Põhja-Euroopa drifti pro-klassi meistrivõistlused, kus osaleb üle 60 võistleja seitsmest riigist. Suurejooneline 6000 eurone auhinnafond paneb suuri nõudmisi sõitjatele, sest kvalifikatsioonist pääseb edasi vaid 32 parimat.

Võistlejate hulk on võimas – praeguseks on end kirja pannud 64 võistlejat seitsmest riigist. Võistlejaid on nii Soomest, Rootsist, Norrast, Lätist, Venemaalt ja Valgevenest. Loomulikult on kohal ka Eesti driftimise paremik, kelleks on meie tänavune driftimeister Eduard Vahemets, Taavi Toomara, Kristjan Salmre, Tõnis Kipper, Rait Lember, Karl-Sander Lebbin ja Harold Valdma. Lember ja Valdma on osalenud ka Põhja-Euroopa tänavuse driftisarja varasematel etappidel ning loodavad koguda punkte hooajaarvestusse.

Täna toimuvad Bikernieki rajal treeningud, sest rada on kiire ning nõudlik sõitjate suhtes – ka osalejate arv on kaks korda sama suur, kui on kvalifikatsioonist edasisaajate hulk. See tähendab, et pooltele sõitjatele piirdub see võistlus ainult kvalifikatsiooniga.

Et kohal on Põhja-Euroopa paremik, siis võitjat on väga raske ennustada – kohal on riikide meistrid ja esiviisiku sõitjad. Kindel on see, et iga võistleja paneb välja enda parimad oskused.

Võistluse korraldajad, lätlased, on endale võtnud ka uhke lisaeesmärgi – laupäeval toimub Guinessi rekordi püstitamise katse. Rekordi püstitamiseks on vaja, et võimalikult palju autosid driftiksid rajal üheaegselt rajal moodustades päikese-kujulise ringi. Praegu kehtiv selline rekord püstitati Saksamaal Nürburgringil, kus driftis korraga 76 autot.

Täna õhtul pärast treeninguid sõidavad võistlusautod politsei eskordi saatel läbi linna, et ka linnarahval oleks võimalik oma silmaga kaeda kõiki võistlusautosid korraga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles