Tartu rattamaratoni lastesõitudel innustab lapsi Aigar Leok

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB 14. Tartu rattamaratoni lastesõit
SEB 14. Tartu rattamaratoni lastesõit Foto: Tarmo Haud

15. septembril vallutavad tuhanded lapsed Tartu Tähtvere spordipargi, kus toimuvad populaarsed SEB Tartu rattamaratoni lastesõidud Minimaraton ja Tillusõit ning lapsi innustab ja autogramme jagab Aigar Leok.

Endaga põneva võistlusmootorratta kaasa võtva Leoki sõnul on lastele spordirõõmu andmine igati oluline tegevus.

«Arvan, et spordipisik on lastele igati oluline ning aitab kaasa sellele, et tervislikud eluviisid juba lapsepõlvest saati inimesega kaasas käiks. Ma ise alustasin krossiga juba 4-aastaselt ning enda peatselt 3-aastaseks saavat poega suunan samuti spordini. Esmalt tutvustame talle rattasõitu ja eks tulevik näitab, kuhu ja millega edasi liigume,» rääkis Leok, kutsudes ka teisi lapsevanemaid üles tulema ühes lapsega rattamaratoni lastesõitudele.

Et ohutus on alati esikohal, siis on kohal ka maanteeameti esindajad, kes räägivad, milline peab olema turvaline laste jalgratas ja viivad läbi erinevaid mänge. Samuti on kohal Hawaii Expressi rattahooldus, kust leiab abi lapse ratta hoolduse küsimustes.

Seoses suure laste hulgaga on korraldajad sellel aastal veelgi enam pingutusi teinud, et lastel ja vanematel oleks parem ja mugavam üritusel osaleda. Varasemast enam on eraldistarte, mille kohta leiab infot www.tartumaraton.ee veebilehelt.

Iga laps saab finišis auhinnaks medali ja diplomi, sest iga laps on võitja! Lisaks loositakse välja auhinnad Klubi Tartu Maraton partneritelt.

Lasteüritustel osalemine on tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine internetis aadressil www.tartumaraton.ee. Et laupäeva hommik rahulikult sujuks, on sellel korral võimalus internetis eelregistreeritud laste numbrid kätte saada juba reedel, 14. septembril võistluskeskusest (Eesti Maaülikooli Spordihoone, Kreutzwaldi 3, Tartu).

15. septembril saab laste numbrid kätte Tähtvere Spordipargist kohapealt. Alates 14. septembrist saab võistluskeskusest kätte ka SEB 15. Tartu Rattamaratoni 89 km ja 40 km distantside stardinumbrid.          

Korraldajad panevad lapsevanematele südamele, et kiiver on kohustuslik kõikidele rajal viibivatele inimestele, sh lapsi jalgrattaga saatvatel lapsevanematel. Samuti tuletatakse meelde, et ratas peaks olema tehniliselt korras, eelkõige peavad rattal kindlasti olema töötavad pidurid. Et kõikidel oleks rajal viibimine turvaline ja meeldiv, siis lubatakse stardikoridori üks saatja lapse kohta. Teised pereliikmed on igati oodatud raja äärde kaasa elama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles