Seitse aastat tagasi hukkunud Michael Parki mälestusauhinna sai Stephane Prevot

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas asuv Michael Parki mälestusmärk
Tallinnas asuv Michael Parki mälestusmärk Foto: Liis Treimann

Enne Suurbritannia rallit anti Michael Parki mälestuseks välja taas auhind, mille sai endale belglane Stephane Prevot. Markko Märtini kaardilugeja Park hukkus õnnetuses 2005. aasta Suurbritannia rallil.

Hoidmaks elus mälestust Michael Parkist on tema sõbrad ja kolleegid andnud välja temanimelist auhinda. Pronksist büsti autoriks on prantslane Francois Chevalier.

Igal aastal saab auhinna üks kaardilugeja, kelle isikuomadused sarnanevad Parki omadele. «Stephane hoiab madalat profiili, kuid on samas väga professionaalne sportlane,» rääkis Parki endine mänedžer Paul Turner wrc.com-ile. «Michael veetis Stephane'iga palju aega koos ning tean, et ta kiidaks meie otsuse heaks.»

Belglane Prevot sai auhinna kätte eile Fordi tiimiboss Malcolm Wilsoni käest. «Olen üllatunud, sest ma pole viimased kolm aastat WRC-sarjas väga palju korda saatnud,» rääkis Prevot. «See on eriline auhind, sest sellel on Michaeli nimi. Töötasime koos 15 aastat. Ta oli suurepärane inimene, hea sõber ning professionaalne sportlane. Ma ei hoia alles kõiki rallitrofeesid, kuid selle hoian kindlasti.»

Prevot tegi WRC debüüdi juba aastal 1989. aastal ning hetkel on ta Minil sõitva Chris Atkinsoni kaardilugeja.

Varem on Parki auhinna saanud Timo Rautiainen, Denis Giraudet, Jarmo Lehtinen, Phil Mills ja Ilka Minor.

Park hukkus 2005. aasta 18. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles