Tartu Rattamaratoni üritustel oli üle 7400 lõpetaja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattamaraton.
Rattamaraton. Foto: Tarmo Haud

15. Tartu Rattamaratoni programmilistel üritustel osales kokku 7405 ratturit. Põhidistantsid lõpetas esialgsetel andmetel kokku 4875 ratturit, kellest 2996 osales 89 km distantsil ja 1879 lühemal 40 km distantsil.

Lastesõitudest võttis osa 2242 last, Tartu 11. Maastikurattasprindil osales 22 eliitratturit, 9. septembril toimunud ühistreeningul osales 266 rattasõpra.

«Selle aasta rattamaraton tõi kahtlemata põnevaid elamusi ja üllatusi ka neile, kes nädal varem olid läbinud ühistreeningu, sest laupäevane vihmane ilm tegi raja mudasemaks ja pehmemaks ning nõudis osalejatelt suuremat tähelepanelikkust. Kahtlemata on Tartu Rattamaratoni rada ainulaadne, kuna pakub nii tõuse kui laskumisi, kruusa, liiva ja mudaseid lõike.

Raja iseloom on suuresti sõltuv ilmast, mistõttu ei tea osalejad stardis kunagi päris täpselt, mis neid ees ootab ja eilne osutuski tõeliseks maastikurattasõiduks. On hea meel, et nii palju rahvasportlasi oli tulnud suurt rattapidu nautima ja ootame kõiki tagasi taas rajale juba 6. oktoobril, kui elamusi saab koguda juba jooksusussides Tartu Sügisjooksu rajal,» rääkis Klubi Tartu Maraton projektijuht Kunnar Karu.

Esialgsete tulemuste põhjal tunnistati klubide arvestuses parimaks Rietumu-Delfin, teisele kohale tuli Sparta Spordiselts ning kolmandaks Hawaii Express. Firmade arvestuses sai esikoha Raadio Uuno CT, teise koha Saint-Gobain Glass Estonia SE ning kolmanda Eesti Posti spordiklubi.

15. Tartu Rattamaratoni põhisõidud sõideti marsruudil Otepää-Elva, distantsideks 89 ja 40 km. Ühtlasi peeti võistluse raames ka Eesti meistrivõistlused maastikurattamaratonis. Meeste arvestuses on Eesti meister 2012. aastal Erki Pütsep, naiste arvestuses Janelle Uibokand.

Kuigi 15. Tartu Rattamaraton lõpetas Tartu Neliküritus 2012 sarja, oodatakse kõiki taas rajale 6. oktoobril, kui Tartus joostakse Tartu Sügisjooks ühes 1. Tartu Linnamaratoni ja 1. Tartu Tudengimaratoniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles