Häkkineni nõuanne Grosjeanile: jää oma stiilile kindlaks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romain Grosjean põhjustas mulluse Belgia GP stardis suure avarii ja sai karmilt karistada. Uuest aastast ootaksid teda selle eest karistuspunktid.
Romain Grosjean põhjustas mulluse Belgia GP stardis suure avarii ja sai karmilt karistada. Uuest aastast ootaksid teda selle eest karistuspunktid. Foto: SCANPIX

Kahekordne vormel-1 sarja maailmameister Mika Häkkinen andis prantslasele Romain Grosjeanile väärt nõu: jää oma sõidustiilile kindlaks.

Grosjean pidi viimase etapi Monzas vahele jätma, sest talle määrati Spa sõidu avakurvis põhjustatud avarii ja varasemate kokkupõrgete eest üheetapiline võistluskeeld. Sel nädalavahetusel toimuval Singapuri etapil pääseb prantslane aga taas rajale.

Häkkinen mõistab Grosjeani hästi, sest 1994. aastal tabas teda ennast avarii põhjustamise eest sama saatus. Soomlane tegi õppetunnist omad järeldused ning soovitab sama ka Grosjeanile. «Muidugi olin edaspidi ettevaatlikum, kuid sellises olukorras on suur oht, et sõitja võib muutuda,» lausus Häkkinen ajakirjale Autosport antud intervjuus.

«Muutumise põhjus võib olla see, et sinult oodatakse seda ja seejärel üritad olla keegi teine. See pole aga sugugi hea mõte,» rõhutas Häkkinen. «Pead endiselt agressiivne olema, pead endasse uskuma. Samas tuleb mõista, mis on vale ja mis õige. Tuleb pedaal põhja suruda, aga seejuures teistesse austusega suhtuda,» ütles soomlane.

Häkkineni sõnul peab Grosjean lihtsalt mõned tarkused kõrva taha panema. «Mina õppisin, et stardis ei maksa kunagi järske liigutusi teha, sest seal ei taha keegi järele anda. On ju fakt, et sõite ei võideta enamasti esimeses kurvis,» nentis soomlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles