USADA juhtidele tehti Armstrongi dopinguloo pärast tapmisähvardusi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong
Lance Armstrong Foto: SCANPIX

USA Anti-Dopingu Agentuuri (USADA) juht Travis Tygart avaldas, et neile on Lance Armstrongi dopinujuhtumi tõttu tapmisähvardusi tehtud.

Tygart rääkis Prantsusmaa ajalehele L’Equipe, et on juhtumi uurimisest alates saanud tapmisähvardusi ja otsustas seetõttu USADAs turvameetmeid tugevdada.

«Armstrongi saaga on toonud kaasa tapmisähvardused, siiani on neid tehtud kolm, kõik erinevad. FBI tegeles nendega,» rääkis Tygart. «Varem võisid kõik meie majas vabalt ringi käia, aga viimasel kahel aastal oleme olnud väga ettevaatlikud, see oli tingitud Balco skandaalist. Minu eelkäijale Terry Maddenile tehti kahel korral tapmisähvardus, korra on ähvardatud mind ja minu perekonda.»

USADA väitel tarvitas läbi aegade üheks paremaks ratturiks peetav Armstrong keelatud aineid, tänu millele triumfeeris ta aastatel 1999-2005 Tour de France’il. Augustis loobus Armstrong USADA süüdistuste vastu võitlemisest ning seepeale määras USADA talle eluaegse võistluskeelu ja soovib tühistada kõik seitse Tour de France’i võitu. Armstrong on öelnud, et USADA uurimine oli Tygarti nõiajaht tema suhtes.

«Lepin sellega, et mind süüdistatakse, kuna ma olen USADA nägu, ma ei väldi oma kohustusi,» lausus Tygart. «Aga minu jaoks on kõige tähtsam kaitsta oma tiimi ja säilitada ausate sportlaste austus.»

Rahvusvaheline Jalgrattaliit pole veel Armstrongile USADA poolt määratud karistust kinnitanud, öeldes, et tahavad esmalt kõiki asitõendeid näha. «See juhtub peagi, kuu lõpuks on kõik kindel,» arvas Tygart, lisades, et USADA saadab rahvusvahelisele alaliidule kõik vajalikud dokumendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles