Avaldati korvpalli EMi tugevusgrupid

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia koondis heitlemas Eestiga. Selles kohtumises jäid peale eestlased, ent finaalturniirile pääses Serbia.
Serbia koondis heitlemas Eestiga. Selles kohtumises jäid peale eestlased, ent finaalturniirile pääses Serbia. Foto: Toomas Huik / Postimees

FIBA Euroopa kinnitas 2013. aastal korvpalli EMi meeskondade paigutused ehk tugevusgrupid. Valiksarjas Eestiga samast alagrupist tagasid mäletatavasti edasipääsu Montenegro, Iisrael ja Serbia.

Neist Serbia ja Iisrael paigutati kõige nõrgemasse tugevusgruppi koos Rootsi ja Tšehhiga.

Kõrgeima asetusega on finaalturniiril valitsev Euroopa meister Hispaania, kes kuulub esimesse gruppi koos Prantsusmaa, Venemaa ja Makedooniaga. Nemad on eelmise EMi neli paremat meeskonda.

Teise tugevusgrupi moodustavad Leedu, Kreeka, EMi korraldaja Sloveenia ja Suurbritannia. 

Valiksarjas Eestiga ühte alagruppi kuulunud Montenegro on kolmandas tugevusgrupis koos teiste valikturniiri täiseduga läbinud tiimidega (Saksmaa, Itaalia, Horvaatia).

Neljanda grupi moodustavad Soome, Poola, Ukraina ja Bosnia ja Hertsegoviina ning viiendas grupis on Gruusia, Belgia, Läti ja Türgi.

Finaalturniiril loositakse 24 meeskonda nelja kuueliikmelisse alagruppi, kust järgmisse ringi pääseb kolm paremat. Loosimine toimub enne selle aasta lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles