Chelsea kaitsja sõimas Twitteris Inglismaa jalgpalliliitu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon ei uskunud Ashley Cole'i sõnu.
Inglismaa jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon ei uskunud Ashley Cole'i sõnu. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpallimeeskonna kaitsja Ashley Cole väljendas ennast Twitteris ootamatult ebatsensuurselt, kui Inglismaa jalgpalliliit oli seadnud kahtluse alla tema tunnistuse meeskonnakaaslase John Terry rassismisüüdistuses.

«Hahahahaaa, hästi tehtud #fa ah et mina valetasin #KAMP*****» kirjutas Cole, kasutades ingliskeelset sõimusõna «twat». Hiljem ta siiski kustutas postituse, kuid jalgpalliliit ehk FA võib ta sellegipoolest vaibale kutsuda. Cole’i pahameele põhjustas täna avaldatud raport, milles põhjendatakse distsiplinaarkomisjoni otsust määrata Terryle neljamänguline võistluskeeld ja 220 000 naela suurune rahatrahv.

Terry süüdistati vastasmängija Anton Ferdinandi rassistlikus solvamises ja ehkki Chelsea keskkaitsja protestis otsuse vastu, leidis komisjon, et tema põhjendused ja selgitused polnud usutavad. Samuti seati kahtluse alla Cole’i tunnistus, sest selle algses ja hilisemas versioonis ilmnes olulisi vasturääkivusi.

Kuna Inglismaa jalgpalliliit on Twitteri kasutamise ja kõikvõimalikud solvangud viimase paari aasta jooksul luubi alla võtnud, võib Cole’i vihapurse tähendada, et sarnaselt Terryle on ka tema edasisel koondisekarjääril kriips peal. Koondise peatreener Roy Hodgson nimetas Cole’i alles eile San Marino ja Poola vastu  peetavateks valikmängudeks koosseisu. Praegu on Cole’i nimel 98 koondisemängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles