Margus Murakas jätab rallispordi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Murakas.
Margus Murakas. Foto: Rein Luik

Viimase paarikümne aasta Eesti üks edukamaid rallisportlasi Margus Murakas on otsustanud oma aktiivsele sportlaskarjäärile joone alla tõmmata.

Eeloleval nädalavahetusel toimuv Saaremaa ralli jääb mitmete tiitlitega pärjatud rallisõitjale lahkumisetenduseks suurest spordist.

«Loodan, et oma otsusega rõõmustan kõiki lähedasi, kellele antud iga-aastased lubadused saab nüüd täidetud. Fänne pean sellega kahjuks kurvastama! Tänavu täitus täpselt 30 aastat mu esimesest sportrallist, milleks oli 1982. aasta kodukandi Paide ralli, ja see tundub hea verstapostina teha lõpparve spordialaga, mis kõigi nende aastate jooksul pakkunud naudingut nii endale kui loodetavasti ka rallisõpradele,» ütles Murakas.

«Tahaks südamest tänada kõiki neid inimesi, kes on mind nende 30 aasta jooksul toetanud eelarvete täitmisel ning abistanud võistlusauto ettevalmistamisel. Eriline tänu isale, tänu kellele kõik algas ja perele, tänu kelle mõistvale ning toetavale suhtumisele võistlemine nii pikalt võimalikuks sai,» lisas ta.

Margus Murakas on oma karjääri jooksul võitnud autorallis viis Eesti meistritiitlit ja ühe Läti meistritiitli, talle on omistatud NSVL meistersportlase nimetus. Lisaks on ta saavutanud esikohad nii Balti kui ka Põhjamaade karikasarjades ja lisaks hulga teist värvi medaleid nii rallis, rallisprindis, ringrajal, rallikrossis, jää-ja lumeraja võistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles