MM algas ehmatusega

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri Kõiv on Eesti laskesuusatajatest ainsana jõudnud sel hooajal MK-sarjas punktikohale.
Kauri Kõiv on Eesti laskesuusatajatest ainsana jõudnud sel hooajal MK-sarjas punktikohale. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Hochfilzenis alanud laskesuusatamise MMi eel tegi Austria politsei reidi Kasahstani koondise hotelli ja leidis sealt dopingaineid. Politsei teatel viidi hotellist kaasa hulgaliselt erinevaid aineid ja ravimeid. Uurimine veel kestab ning protsessiga tegeleb Austria antidoping. Operatsioon viidi läbi koostöös Rahvusvahelise Laskesuusaliiduga (IBU), kes andis teada, et kõik Kasahstani sportlased viidi dopingukontrolli. MMi eilsel avaalal ehk segateatesõidus pääses kasahhide nelik siiski starti. Kuna dopinguproovide töötlemine võtab aega, saavad Kasahstani sportlased ilmselt osaleda ka sprindis ja jälitussõidus.

Segateatesõidu võitis Saksamaa nelik koosseisus Vanessa Hinz, Laura Dahlmeier, Arnd Peiffer ja Simon Schempp. Eesti võistkond, kuhu kuulusid Kadri Lehtla, Johanna Talihärm, Rene Zahkna ja Kauri Kõiv, sai 21. koha. Lehtla eksis tiirudes kaks, Talihärm neli, Zahkna kaks ja Kõiv kuus korda. Trahviringil pidi ainsana korra käima Kõiv, Saksamaale kaotati lõpuks 5.23,3. Startis 25 võistkonda, neist Läti ja Leedu said ringi sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles