Kirdi vigastuspausi pikkus sõltub operatsiooni vajalikkusest

Copy
Magnus Kirt viskas MMi viiendal katsel õla liigesest välja ega saanud kukkumisel vasaku käega enam maandumist pehmendada. 
Magnus Kirt viskas MMi viiendal katsel õla liigesest välja ega saanud kukkumisel vasaku käega enam maandumist pehmendada. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui ränk on maailmameistrivõistluste hõbemedalisti Magnus Kirdi õlavigastus, selgub täna pärast MRT-uuringut.

29-aastane Kirt viskas õla liigesest välja Doha MMi viiendal katsel, misjärel jäi areenile mitmeks minutiks peaaegu liikumatult lamama.

«Tundsin haakimise hetkel, et midagi juhtus. Õlg vajus läbi, mis tähendas, et õlg tuli liigesest välja. Tol hetkel ma valu ei tundnud, mis on positiivne. Hiljem tuli ka valu, aga see tuli sellepärast, et õlg oli liigesest väljas,» rääkis Kirt Eesti ajakirjanikele.

Odamehel aitasid õla tagasi paika panna tema treener ja füsioterapeut Indrek Tustit ning doktor Madis Rahu. Khalifa staadioni meditsiiniruumis õlg fikseeriti, et sportlane saaks poodiumile autasu järele minna. Kirdi kindel soov oli igal juhul medal õigel ajal ja õiges kohas kaela saada. «Tahtsin austusest konkurentide vastu seal olla,» selgitas ta.

Õige staadioni auring jäi Tõrvast pärit odaviskajal aga taas kord tegemata. Eelmisel aastal Berliini EMil jäeti ta pronksmedaliga tähistamisel üksi – joovastuses sakslased Thomas Röhler ja Andreas Hofmann ei võtnud Kirti kaasa isegi auringile, rääkimata ühispildi tegemisest. Hiljem palus Euroopa meister Röhler eestlaselt vabandust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles