BLOGI Eesti võitis kurlingu MMilt ajaloolise hõbemedali (2)

Postimees Sport
Uuendatud 27. aprill 2024, 16:43
Copy
Marie Kaldvee.
Marie Kaldvee. Foto: Celine Stucki

Eesti kurlingupaar Marie Kaldvee ja Harri Lill võitis Rootsis Östersundis toimunud MMil hõbemedali. Maailmameistriks krooniti Rootsi paar Isabella ja Rasmus Wranaa, kes teenis finaalis 8:4 võidu.

Eesti alustas finaali hästi, kui suutis avavoorus vastastelt punkti napsata ning mängu 1:0 juhtima minna. Edasi läks mäng Rootsi kätte, kelle poolelt tegi suurepärase esituse Rasmus Wranaa. Teise vooru järel juhtis Rootsi 2:1 ning kolmanda järel 3:1.

Neljanda vooruga vähendas Eesti kaotusseisu 2:3 peale, kuid viienda järel oli Rootsi juba 5:3 juhtimas. Kuuendas voorus teenis Eesti kaks punkti ning tegi seisuks 4:5, kuid tegelikult oli seal hea võimalus ka kolm punkti noppida.

Kuna seitsmenda vooru võitis Rootsi 2:0 ja kaheksanda 1:0, teenisid Isabella ja Rasmus Wranaa 8:4 võidu.

Eestile oli tegu siiski ajaloolise hõbemedaliga, sest kunagi varem pole meie esindus kurlingu täiskasvanute tiitlivõistlustel poodiumile jõudnud.

«Nad mängisid väga hästi. Me ei suutnud seekord kõiki viskeid ära teha,» nentis Kaldvee finaali järel.

«Oleme enda üle uhked. Näitasime head koostööd. Me ei suutnud finaali võita, aga andsime lahingu,» lausus Lill.

Eesti suur eesmärk on pääseda 2026. aasta Milano-Cortina olümpiale. Segapaare pääseb sinna võistlema kümme, koht on olemas korraldajamaal Itaalial. Seitse pääset jagatakse välja 2024. ja 2025. aasta MMi põhjal ning kaks OM-kvalifikatsioonivõistlusel.

Eduka MMiga kindlustas Eesti OM-kvalifikatsioonitabelis 23 punkti. Olgu lisatud, et maailmameistriks tulnud Rootsi sai 27, pronksmedalist 20, neljas koht 18, viies 16, kuues 15 punkti jne. Punkte jagus kõigile 20 riigile, viimase koha teeninud esindus sai ühe punkti.

Enne finaali:

Eesti kurlingupaari jaoks kulges MM väga närviliselt, kuna juba alagrupist edasipääs oli kahtluse all. Turniiri esimeses faasis Norra, Šveitsi ja Taani paremust tunnistanud Kaldvee ja Lill tulid keerulisest olukorrast välja. Lõpuks teeniti alagrupis kuus võitu, mis viisid Eesti viimasena A-grupist veerandfinaali.

Sõelmängudes on Eesti võistkond suurepärast mängu näidanud. Esmalt seljatati veerandfinaalis lisavooru abil Kanada 6:5. Eile oldi pingelises vastasseisus 8:6 üle Norrast, kellele MMi alagrupiturniiril kaotati.

«Tunne nii kaugele jõuda on suurepärane! Seda enam, et pika turniiri ajal oli meil ka raskeid hetki, kuid saime neist edukalt üle. Meie koostöö toimib suurepäraselt ning rasketest hetkedest olemegi üle saanud tänu omavahelisele koostööle ning muidugi ka eelnevale ettevalmistusele,» sõnas Lill.

Kaldvee tänas kõiki kurlingu toetajaid ja kaasaelajaid: «Me oleme väga õnnelikud tulemuse üle, kuid väga hea tunne on tunda eestlaste toetust ning oleme tänulikud kõigile, kes meid toetavad ja Eesti kurlingule kaasa elavad. Aitäh!»

Finaalis ootab Eesti kurlingupaari kodujääl võistlevad Isabella ja Rasmus Wranaa. Tegemist on õe ja vennaga, kes tänavusel MMil ainult korra kaotusekibedust tundnud. See oli ka kohtumine Šotimaaga, kus kummalgi poolel midagi mängus polnud.

«Oleme selleks võistluseks hästi valmistunud ja seda on näha. Sellisel tasemel võivad mängud minna mõlemale poole, kuid hea ettevalmistus aitab rasketest hetkedest üle. Finaali jõudmine on hea saavutus, kuid oleme janused veel ühe võidu järele,» sõnas Eesti duo peatreener Tomi Rantamäki finaali eel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles