Olümpiamängude jalgpalliturniiril selgusid veerandfinalistid

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Pettunud Lucas Tousart.
Pettunud Lucas Tousart. Foto: MARIKO ISHIZUKA/SCANPIX

Tokyo olümpiamängudel jalgpalliturniiril selgusid veerandfinalistid.

A-alagrupist pääsesid edasi Jaapan ja Mehhiko. Kusjuures jaapanlased suutsid otsustavas mängus alistada Prantsusmaa koguni 4:0, mis tähendab, et eurooplastel tuleb koos nulli peale jäänud Lõuna-Aafrika meeskonnaga hakata kohvreid pakkima.

B-alagrupis hõivasid kohad veerandfinaalides Lõuna-Korea ja Uus-Meremaa. Kuigi enne viimast vooru olid kõik satsid võrdselt kolme punkti peal, siis korealaste 6:0 lammutustöö tähendas neile alagrupi võitu ja seda, et Honduuras jäi alagrupis viimaseks. Rumeenlastega viiki mänginud Okeaania võistkond sai parema väravatevahe toel teisena edasi.

C-alagrupi kaks parimat olid suurfavoriit Hispaania ja Egiptus, mis tähendab, et Argentiina ja Austraalia jaoks on turniir lõppenud. Kusjuures Egiptus asus viimase kohtumise eel ühe punktiga viimasel kohal, aga suutis ennast siiski kahe värava toel teisele kohale vinnata. 

D-alagrupist pääses esimesena edasi valitsev olümpiavõitja Brasiilia, kes võitis viimases voorus Saudi-Araabiat 3:1. Richarlison lõi sambamaa eest taaskord kaks väravat viies oma turniiri kogusaldo juba viie väravani. Teise playoff'i viiva koha teenis sakslastega 1:1 viiki mänginud Elevandiluurannik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles