Talendid Rajale finaaletapp ja 28. Hiiumaa Karikas möödusid igas mõttes tormiliselt

Copy
Talendid rajale finaaletapp Hiiumaal
Talendid rajale finaaletapp Hiiumaal Foto: Tõnis Krikk

9.-10. augustil peeti Hiiumaal Kartdagö Käina kardirajal ühte jutti mitu kardivõistlust - reedesel päeval toimus Talendid Rajale V etapp ning laupäeval Talendid Rajale U12 superfinaal ja 28. Hiiumaa Karikas sportkartidele.

Võistluspäevadel oli nii tuult, tormi, päikest kui ka vihma, mille tõttu üks võistlussõit isegi peatati. Lisaks palju ehedaid emotsioone, mis Talendid Rajale hooaja viimasele võistlusele ootuspärane.

Reedesel päeval, kui võistluskardid tegid alles trenni, toimus Talendid Rajale V etapp nii U10 kui ka U12 võistlusklassides. Lisaks selgusid ka 2024 hooaja tulemused klassis U10.

Sellel hooajal esimest korda õnnestus noortel sõita ka lausvihmas! Tundub, et hooaeg on noortele juba piisavalt kogemust ja enesekindlust andnud, et vihmasõit kellelegi probleemiks ei osutunud.

V etapi tulemused klassis U10:

1. Ken Druppa

2. Joonas Tamm

3. Marcos Haak

Shell Fastest LAP - Ken Druppa

V etapi tulemused klassis U12:

1. Paul Leedmaa

2. Rihhard Leheroo

3. Airon Lind

Shell Fastest LAP Paul Leedmaa

Eraldi parima tüdruku auhinda sel korral välja ei antud, aga tasub ära mainida, et U10 võistlusklassist oli sellel hooajal esmakordselt võistlustules ka tüdruk - Keitlin Oolmets, kes saavutas oma debüütvõistlusel viienda koha - ja U12 võistlusklassis pääses superfinaali lausa kolm tüdrukut: Liis Liivand, Mia Druppa ning ühe loobuja arvelt ka Agnes Ojala.

Hooaja kokkuvõte U10 võistlusklassis:

1. Joonas Tamm

2. Ken Druppa

3. Aron Lind

Põnevust jagus päeva veelgi, sest Talendid Rajale U10 võistlusklassis läks hooaja viimase etapi puhul kõikide Hiiumaa etapi sõitjate vahel loosi KS Academy poolt välja pandud treeningpäev. Selle suurepärase võimaluse pälvis Oliver Musten, kes on 2024 hooajal osalenud kõikidel Talendid Rajale võistlustel ning saavutas hooaja punktitabelis seitsmenda koha.

Laupäev oli võistluskartide ja Talendid Rajale U12 superfinaali päralt. Nii nagu ka varasematel aastatel, on paljud selle hooaja hobikardisõitjad tundnud huvi võistluskartide maailma vastu. Just seepärast on selline formaat, kus nii võistluskardid kui ka hobikardid korda mööda rajal, põnev ja teistsugune kõikide jaoks.

Talendid rajale finaaletapp Hiiumaal
Talendid rajale finaaletapp Hiiumaal Foto: Tõnis Krikk

Talendid Rajale U12 superfinaalis osalesid edetabeli kümme paremat võistlejat ning selle tulemusena selgitati nii hooaja lõpptulemus kui ka võitja, kes saab minna järgmisel aastal Eestit esindama SWS W Finals võistlusele.

SWS võistlussarja kohta saab lähemalt lugeda SIIT

Kuna SWS punktiarvestus sõltub osalejate arvust, milleks superfinaalis oli kümme võistlejat, siis esikümne punktivahed sellel võistlusel olid suuremad ning mõjutasid lõpptulemust tavapärasest veidi rohkem. Hobikardid ei pruugi olla alati nii võrdsed kui tahaks, mistõttu on iga võistlussõidu eel ka kartide loosimine. Mõnikord naeratab ühele õnn rohkem kui teisele.

Lisaks sellele annab tehniline meeskond alati endast kõik, et tehnika oleks maksimaalselt hea, aga nii nagu tehnikaspordis ikka, tekib mõnikord ka ettearvamatuid olukordi. Nii juhtus sellel korral edetabeli liidril Rihhard Leherool ning vaatamata pingutusele tal edetabeli liidrikohta säilitada ei õnnestunud.

U12 superfinaali tulemused:

1. Paul Leedmaa

2. Keven Kartau

3. Georg Kogermann

Hooaja kokkuvõte U12 võistlusklassis:

1. Paul Leedmaa (SWS W Finals pääsme võitja)

2. Airon Lind

3. Keven Kartau

Talendid Rajale 2024 hooajal osales võistlustel kokku 57 noort sõitjat, kellest 23 võttis osa igast etapist.

Talendid rajale finaaletapp Hiiumaal
Talendid rajale finaaletapp Hiiumaal Foto: Tõnis Krikk

Lisaks kõigele eelnevale on Talendid Rajale võistlussarjas ka parima põhikooli arvestus - esikoht läks ka sellel aastal Laagri Koolile, teise koha pälvis endale Tallinna Nõmme Põhikool ning kolmanda koha Keila Kool.

Kokku osales 2024. hooajal Talendid Rajale sarjas võistlejaid 42st erinevast Eestimaa koolist.

Peale Talendid Rajale võistlussõitude selgitas 28. Hiiumaa Karikas välja parimad kardisportlased klassides Cadet, Micro, Mini, Rotax Junior, OK Junior, OK ja KZ2.

Cadet ehk kõige pisemate kardisportlaste esikolmik:

1. Remy Reitel (KS Academy)

2. Hugo Pettai (Kuningamäe Kart)

3. Kaspar Mäesaar (AIX Racing Team)

Klassis Micro teiselt kohalt startinud Dominic Lepp (AIX Racing Team) suutis oma positsiooni pikalt hoida, aga kaks ringi enne finišit jätsid teise koha võitluses nii Lepp kui Rasmus Kors (TARK Racing) kurvis pidurdamise viimasele hetkele ja kahele kardile rajal enam ruumi ei jagunud ning Lepp sõitis rajalt välja.

Micro esikolmik:

1. Jan Ruudi Algre (AIX Racing Team)

2. Rasmus Kors (TARK Racing)

3. Sten Mihailov (AIX Racing Team)

Kõige rohkemate osalejatega võistlusklass Mini pakkus põnevat võidusõitu. Jan Ruudi Algre (Aix Racing Team) kaotas tihedas võitluses Raimo Kaljustega (TARK Racing) oma neljanda positsiooni ja pidi jätkama sõitu viimaselt kohalt. Eelviimasel ringil sai Kaljuste mööda ka seni kolmandat kohta hoidnud Konrad Karjusest (AIX Racing Team) ning seega oli lõpuprotokoll järgmine:

Mini: 

1. Bennet Korjus (Aix Racing Team)

2. Albert Tamm (Aqva Racing)

3. Raimo Kaljuste (TARK Racing)

Rotax Junior, OK Junior ja OK peeti küll eraldi arvestust, aga võistlussõidud olid neil ühised.

Rotax Junior:

1. Cameron Korkka (Team-O Racing)

OK Junior:

1. Theodor Toobal (Aqva Racing)

2. Oskar Lukas Ausing (TARK Racing)

3. Franziska Mesikäpp (TARK Racing)

OK:

1. Hugo Rajamets (Vihur-Team)

2. Robin Särg (Gear Racing)

3. Henrietta Olak (TARK Racing)

Kõige kiirem ehk KZ2 võistlusklass tegi võistluspäeva lõpu eriti põnevaks ja alustasid finaali sõitjate ettepanekul pööratud järjestuses. Nii nagu arvata oli, siis kiire sõitja on kiire ja juba esimese ringiga toimus palju kohtade vahetusi.

Teisel ringil sõitsid kokkupõrke tagajärjel rajalt välja ja katkestasid sõidu aga Siim Leedmaa (AIX Racing Team), Margus Kukk (Kuningamäe Kart) ja Kaspar Korjus (Aix Racing Team), 13. ringil katkestas ka sõidu Laur Uusmägi (Team-O Racing).

Finaalsõit peatati lõpuks tugeva vihmasaju tõttu punase lipuga ja kirja läksid selleks hetkeks sõidetud 18 ringi. KZ2 puhul peeti nii üldarvestust, kui ka eraldi arvestust sõitjatele, kes sellel hooajal EMV sarjas ei olnud osalenud. Viimaste esikolmik sai ka peale uhkete karikate rahalised eriauhinnad.

KZ2 üldarvestus:

1. Ken Oskar Algre (AIX Racing Team)

2. Mario Vendla (Team-O Racing)

3. Jakob Mattias Oja (AIX Racing Team)

KZ2 hobi:

1. Mario Vendla (Team-O Racing), eriauhind 500€

2. Jakob Mattias Oja (AIX Racing Team), eriauhind 300€

3. Johannes Moor (Aix Racing Team), eriauhind 200€

Täname ühtlasi ka kõiki toetajaid suurepärase hooaja eest!

Märksõnad

Tagasi üles