Koroonaviirus võib mõjutada ka järgmist taliolümpiat

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Olümpiarõngad.
Olümpiarõngad. Foto: FABRICE COFFRINI/AFP

Maailmas on keeruline, kui mitte võimatu, leida organisatsiooni, mis oleks koroonaviirusest puutumata jäänud. Nakkushaiguse tõttu lükati aasta võrra edasi ka Tokyo suveolümpiamängud, kuid nagu selgub, võib pandeemia mõjutada ka järgmisi taliolümpiamänge, mis toimuvad 2022. aastal koroona «sünnimaal» Hiinas. 

Nimelt pole Tokyo mängude nihutamine sugugi odav lugu ja see tähendab Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) jaoks sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuvaid lisakulutusi. 

ROKi liikme Richard Poundi sõnul võib see mõjutada ka 2022. aasta Pekingi taliolümpia korraldamist. «Halvima stsenaariumi korral toodavad nii 2020. aasta kui ka 2022. aasta olümpiamängud meile suur kahjumit. See on midagi, millega ROK peab kindlasti oma plaane tehes arvestama,» sõnas 78-aastane kanadalane portaalile Inside The Gamez. 

Lisaks mõjutab praegune koroonakriis ROKi poolt oma liikmetele makstava toetuse suurust. Pärast 2016. aasta Rio de Janeiro mänge aitas ROK erinevate riikide olümpiakomiteesid kokku ligemale 500 miljoni euroga.

Enne koroonapandeemia algust räägiti, et Tokyo mängude järgne rahasüst võiks osutuda veelgi suuremaks, kuid praegu ei maksa sellest enam unistada. Ometi on Pound kindel, et ROK annab endast parima, et raskustes liikmeid aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles