Suurbritannia kuldmedalist: olen uhke, et olen samal ajal gei ja olümpiavõitja

Postimees Sport
Copy
Tom Daley.
Tom Daley. Foto: SCANPIX

Meeste sünkroonvettehüpetes kulla võitnud Tom Daley on pärast medalivõitu tulnud välja julgustavate sõnadega LGBT kommuuni suunas. Koos Matty Leega Suurbritannia koondises medali võitnud Daley avaldas, et on uhke olla gei ja samas ka olümpiavõitja.

Daley võistlusjärgne pressikonverents kujunes väga emotsionaalseks ja mees avaldas, et ta on üle elanud raske lapsepõlve. «Kui olin noorem, siis tundsin end pidevalt üksikuna ja teisest eemale jäetuna. Tundsin, et ma pole selle ühiskonna jaoks piisavalt hea.

Nüüd loodan, et LGBT noored, kes mind näevad, saavad aru, et nad pole üksi. Ütlen teile, et olete kõigeks võimelised ja suur perekond on teie selja taga,» ütles Daley.

«Ma olen uhke, et olen samal ajal gei ja olümpiavõitja. See annab mulle palju julgust, sest noorena arvasin, et ma ei saavuta elus mitte midagi, sest olen gei,» jätkas ta.

Kolm korda olümpial osalenud Daley teatas avalikkusele, et on gei 2013. aastal. Ta on abielus filmitegija Dustin Lance Blackiga alates 2017. aastast, neil on poeg Robbie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles