ManU ja Chelsea matši vilistanud kohtuniku karjäär võib sellega lõppeda

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Clattenburg
Mark Clattenburg Foto: SCANPIX

Manchester United alistas eile Inglismaa jalgpallimeistrivõistlustel põnevuskohtumises 3:2 Londoni Chelsea, kuid mängujärgselt on peategelaseks kerkinud matši kohtunik Mark Clattenburg, kes kasutas väidetavalt Chelsea pallurite suunas ebatsensuurseid väljendeid.

Chelsea süüdistuste kohaselt kasutas Clattenburg rassistlikke väljendeid nende poolkaitsja John Obi Mikeli suunas ning lisaks kostitati teravate sõnadega Chelsea ühte hispaanlasest mängijat, kirjutab Sportsmail.

Endiste kohtunike arvates võib selline intsident lõpetada koguni Clattenburgi kohtunikukarjääri, kuid esmalt on selleks vaja tema süüd tõestada.

«Ta juba teab seda, et rassistlikke väljendite kasutamine tähendab tema karjääri lõppu,» usub endine kohtunik Graham Poll.

«Kui kohtunik kasutab rassistlikke solvanguid mängijate suunas, siis talle ei määrata nelja või kaheksa mängu pikkust keeldu. Sellisel juhul on tema karjäär lihtsalt läbi, kuid esmalt tuleb seda tõestada,» lisas endine kohtunik Jeff Winter The Sun’ile.

Tagasi üles