Seljalõikusel käinud Piirojast võib saada Flora mängija

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja
Raio Piiroja Foto: Toomas Huik

Aastaid Eesti jalgpallikoondises kaptenipaela kandnud Raio Piiroja on pikalt võidelnud mitmesuguste vigastustega. Viimati hakkas kaitsjale muret tegema puusavalu ning arstiga konsulteerides selgus, et vaja on minna hoopis seljaoperatsioonile. Eelmisel nädalal Mustamäe haiglas lõikusel käinud mees loodab, et nüüdseks on kõikide probleemide allikas üles leitud ja taastumise järel võib tema jalgpallurikarjäär jätkuda.

Maikuus võttis keskkaitsja aja maha, et säärevigastus korralikult välja ravida. Suvel diagnoositi tal aga paremas sääres lihassong. Viimane saadi küll kontrolli alla, kuid sellele järgnes uus probleem.

«Lõpuks ei saanud ma enam hommikuti korralikult liikumagi. Puusavalu oli suur ning läksin seetõttu arsti juurde. Tehti ka seljauuring ja seejärel läksin kohe operatsioonilauale. Selja vasaku poole närv oli täielikult kinni,» rääkis Piir­oja.

Eelmisel nädalal operatsioonil käinud keskkaitsja pikalt voodisse lamama aga ei jäänud ning lähiajal loodab ta tegema hakata üldfüüsilist trenni. Mängumehe sõnul kulgeb tal paranemine keskmisest kiiremini.

«Praegu on juba suhteliselt inimese tunne. Olen rääkinud ka teiste jalgpalluritega, kes on sarnase asja läbi teinud, nende sõnul ei taha tavaliselt esimese nädala jooksul üldse liigutada. Mina ei viitsi aga pikalt voodis lesida ja olin juba teisel päeval jalul,» märkis jalgpallur.

Lihassong kontrolli all

Enne seljaoperatsiooni oli Piirojal lisaks puusavalule probleeme vasaku jalaga, mille lihased treeningute järel endast valusalt tunda andsid. Varem muret tekitanud parem jalg püsis samal ajal korras.

«Spetsiaalsed sukad on aidanud lihassonga kontrolli all hoida. Kuna ma aga paremat jalga hoidsin rohkem, siis vasak sai suuremat koormust ja sealt edasi tulid arvatavasti muud probleemid. Tõmbasin mitmel juhul vasaku jala ära,» avaldas Piiroja.

Samas nõustus keskkaitsja, et keeruline probleemide jada võis alguse saada ka pikast karjäärist Norras, kus tihtipeale tuleb mängida kordamööda nii kunstmuruväljakul kui ka pehmemal pärismurul. «Ega pidev pinnasevahetus hea ei ole, kuid ega keegi täpset probleemide põhjust ka ei tea. Ega kokkuvõttes midagi kurta ja kahetseda ei ole – tuleb edasi vaeva näha ja tervis korda saada,» sõnas ta.

Ühes on Piiroja siiski kindel: jalgpalli ta veel jätta ei taha, vaid soovib teha kõik endast oleneva, et taas mängukorda saada. See oli ka peamine põhjus, miks järjekordne operatsioon sai ette võetud.

Järgmine nädal trenni

Eesti koondist viimati veebruaris esindanud ja sealt järgneva kuu jooksul paar kohtumist Vitesse duubli ridades pidanud keskkaitsja tunnistas samas, et iga järgnev tagasilöök muudab tema olukorra aina raskemaks.

«Sportlased on tervise koha pealt nagu hasartmängurid ja teevad kõik, et taas jalule saada. Hinges on ikka soov veel sporti teha. Seljaoperatsioonist taastumisele kulub kuus kuni kaheksa nädalat ja aasta lõpus sooviks juba täie jõuga trenni teha,» seadis ta juba sihte tulevikuks. «Kui aga hooajaks ettevalmistuse käigus peaks midagi juhtuma, siis tuleb tõenäoliselt asi lõplikult katki jätta. Sellisel juhul jääks mängupaus juba liiga pikaks.»

Praegu on Piiroja jaoks selge ka see, et tervenemise korral hakkab ta harjutama koos FC Floraga, kelle nimekirja ta suvel kanti. Seega on võimalik, et mänguvormi jõudnud Eesti koondise pikaajalist kaptenit saaks uuel aastal näha ka koduses meistriliigas.

«Järgmisest nädalast hakkan üldfüüsilist tegema. Floraga koos harjutama hakates on kõik võimalik ning ka Eesti liigas mängimine. Siiski tuleb esmalt jalgadele saada,» sõnas viimati 2004. aastal Flora särki kandnud Piiroja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles