Nižni Novgorodist lepingut jahtiv Kruglov loodab silma paista

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Kruglov loodab karjääri jätkata teises Venemaa kõrgliigaklubis.
Dmitri Kruglov loodab karjääri jätkata teises Venemaa kõrgliigaklubis. Foto: AFP / Scanpix

Eesti jalgpallikoondislane Dmitri Kruglov viibib testimisel Venemaa kõrgliigaklubi Nižni Novgorodi Volga juures.

2011. aasta suvel Venemaa kõrgliigaklubi FK Rostoviga liitunud Eesti jalgpallikoondislane Dmit­ri Kruglov pole käimasoleval hooajal mahtunud tiimi põhikoosseisu ja seni on tulnud leppida matšidega duubelrivistuses. Praegu viibib Kruglov aga teise Venemaa kõrgliigaklubi juures testimisel.  

«Ma ei läinud laagrisse ei Rostovi põhimeeskonnaga ega ka nende duubelmeeskonnaga. Praegu olen Türgis hoopis samuti kõrgliigas palliva Nižni Novgorodi Volgaga,» rääkis Kruglov. «Praegu olen siin alles teist päeva ning laager kestab 31. jaanuarini. Terve laager on veel ees, et end meeskonnale näidata.»

Kruglov on juba varem mitmel puhul avaldanud soovi leida endale uus tööandja, et saada rohkem mänguaega. Samas on olnud tema sooviks jätkata Venemaa kõrgliigas ja nüüd on selleks võimalus tekkinud.

«Kindlasti on vaja mõne teise meeskonnaga liituda. Sel aastal tuleb mängida ja saada korralikku koormust,» lausub väravavaht Marko Meerits.

«Rostoviga on mul praegu veel kehtiv leping, aga kui asjad peaksid hästi minema, siis saame kindlasti omavahel kokkuleppele ja selle taha kindlasti midagi ei jää,» rääkis Eesti koondises enamasti vasaku äärepoolkaitsja kohta täitev mängumees. «Volgal on Türgis kavas ka sõpruskohtumised ning kindlasti tahavad treenerid mind seal näha. Mõned mängijad on ka tuttavad, kelle vastu olen varem mänginud.»

Trenni enne puhkuse lõppu

Uue tööandja otsimist on Kruglov võtnud väga tõsiselt ja kindel siht on leida uus meeskond, et enam poleks vajadust leppida duubelrivistuse mängudega. Venemaa kõrgliigas on Rostov ja Volga kevadringi eel üsnagi ühesuguses seisus – Rostov paikneb 20 silmaga 11. ja Volga 17 punktiga 13. kohal. Kahe meeskonna vahele mahub Konstantin Vassiljevi tööandja Permi Amkar 19 silmaga.

«Hetkel on siiski kõige tähtsam ennast heast küljest näidata. Hakkasin Tallinnas juba kaks nädalat enne puhkuse lõppu individuaalselt trenni tegema, et olla jaanuaris heas vormis. Praegu tunnen ennast hästi ja olen selleks laagriks valmis,» tunnistas ta.

Sarnaselt Krugloviga pidi koondislastest sügisringis peaasjalikult duubelmeeskonna kohtumistega leppima ka Jarmo Ahjupera. Ründaja tööandja Györi ETO hoiab Ungari liigas esikohta, kuid eestlane on tänavusel hooajal saanud kõrgliigas platsile vaid kolmes matšis.

Ahjupera leping saab klubiga suvel läbi, aga Györi kindel siht on eestlane talvel rahaks teha ja seejuures küsitakse ründaja eest küllaltki soolast üleminekutasu.

«Nende rahalised nõudmised on üsna suured. Üldjuhul ei nõuta nii suurt summat, kui mängijat ei vajata. Hiljuti olid ka mõned võimalused testimistele minekuks, kuid Györi ei lubanud seda, kuna kardetakse vigastuseohtu,» sõnas ründaja, kes praegu viibib küll Ungaris, aga meeskonnaga siiski koos ei harjuta. «Praegu minuga tiimis ei arvestata. Meeskond sõitis esimesse laagrisse, kuid mina nendega kaasa ei läinud. Klubi direktor loodab, et leian endale varsti uue tiimi. Kahjuks pole nad seni olnud väga kompromissialtid.»

Kohtumistega duubelrivistuses on pidanud leppima ka Hollandi tippklubi Vitesse ridadesse kuuluv 20-aastane Marko Meerits. 2011. aasta sügisel neljas kõrgliiga kohtumises platsile saanud väravavaht peab uue koduklubi leidma aga kiiresti, kuna Hollandis läheb üleminekuaken jaanuari lõpuga kinni.

Meerits loodab lahendust

«Kindlasti on vaja mõne teise meeskonnaga liituda. Sel aastal tuleb mängida ja saada korralikku koormust. Mingeid eelistusi ei ole ning põhiline on mänguaeg. Lootus on olemas,» sõnas Meerits.

Kui Kruglov, Ahjupera ja Meerits loodavad klubi vahetada ja hakata uue tööandja juures mängima põhimeeskonna ridades, siis mitu koondislast on seni veel klubita ja loodavad lähiajal endale tööandja leida.

Nii on Siim Luts näidanud ennast Rootsis IFK Norrköpingu juures, Sander Puri viibib testimisel Bulgaaria klubis Stara Zagora Beroe, Taavi Rähni vastu tuntakse huvi Hiinas, Martin Vunk üritab kokkuleppele saada mõne Kreeka klubiga, Enar Jääger loodab karjääri jätkata mõnes Lääne-Euroopa klubis ning Aleksandr Dmitrijev soovib esmalt lõplikult paraneda seljavigastusest ja hakata seejärel taas täisjõuga treenima.

«Kreekast on mitu pakkumist. Praegu vaidleme tingimuste üle. Esialgu ootan jaanuari lõpuni ära,» tunnistas Vunk, kes lisas, et Eesti klubidest on tema vastu huvi tundnud Sillamäe Kalev ja Nõmme Kalju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles