Noore jalgpallitähe ülestunnistus: disko oli meie peres saatanast

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romelu Lukaku.
Romelu Lukaku. Foto: SCANPIX

Belgia koondise ja Londoni Chelsea nimekirja kuuluv, ent hetkel laenulepingu alusel West Bromwich Albionis mängiv noor ja lootustandev ründaja Romelu Lukaku andis kodumaises telesaates lõbusa intervjuu, kus tunnistas, et on profijalgpalluri karjääri nimel pidanud väga paljust loobuma.

Saatejuhi küsimusele, miks Lukaku ööklubipilte kunagi kõmulehtedes ei näe, vastas ründaja: «Olen selleks ajaks alati juba kodus! Ärkan hommikul kell kaheksa. Esimese asjana palvetan, siis helistan emale, et küsida, kas kõik on korras. Uurin, kas tal on midagi vaja. Seejärel helistan isale. Ja siis lähen trenni. Kui see läbi saab, sõidan tagasi koju ja helistan uuesti vanematele,» kirjeldas Lukaku.

Lapsepõlveski pühendus Lukaku treenimisele, mitte klubides käimisele. «Alates sellest, kui olin 16-aastane, oli sõna disko meie peres otsekui saatanast. Mäletan, kui tulime Anderlechtiga Belgia meistriks ja ma pidin järgmisel päeval kooli minema. Küsisin: papa, kas ma tohin diskole minna. See pilk, millega ta mind vaatas… Sain kohe aru, et no ei!» naeris Lukaku.

Belglane selgitas ka, miks ta karjääri niivõrd professionaalselt suhtub. «Väikesed lapsed vaatavad sind ja sa oled noortele eeskujuks. Ma ei taha kogu aeg väljas käia ja tüdrukuid taga ajada. Mul on noorem vend, kes mulle alt üles vaatab. Olen talle suurimaks eeskujuks. Ma tahan olla hea jalgpallur, aga lisaks ka hea inimene. Mitte selline Romelu, kes ööklubist lahkudes kõik teised šampanjaga üle kallab,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles