Põhimehed koju jätnud Wenger sattus kriitikatule alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsene Wenger
Arsene Wenger Foto: SCANPIX

Arsenali peatreener Arsene Wenger on sattunud terava kriitika alla, kuna otsustas sõita Meistrite liiga kaheksandikfinaali kordusmängule Münchenisse ilma põhimeesteta.

Arsenal kaotas avamängu kodus Müncheni Bayernile 1:3 ja vajab täna õhtul edasipääsuks suuremat sorti imet – Londoni klubil tuleks lüüa vähemalt kolm vastuseta väravat. Juba varem oli selge, et vigastuse tõttu ei saa kaasa teha poolkaitsja Jack Wilshere, kaitsja Bacary Sagna ja ründaja Lukas Podolski.

Üllatuslikult otsustas Wenger aga Londonisse jätta ka võtmemängijad Santi Cazorla, Theo Walcotti, Per Mertesackeri ja Wojciech Szczesny, põhjendades seda vajadusega mängijatele puhkust anda. Endine Inglismaa koondise ründaja ja praegune teleekspert Gary Lineker tegi aga selle jutu maatasa. «Mis hea pärast ta peaks mängijatele puhkust andma? Arsenal ei võitle ju enam ühegi teise karika eest?» kirjutas Lineker Twitteris. «Kui keegi on vigastatud, on teine asi, aga tippmängijad ei vaja puhkust.»

Arsenal on Inglismaa karikasarjast juba välja langenud ja liigas hoitakse viiendat kohta. Tabeliliidrist Manchester Unitedist jäädakse maha 24 punktiga, kuid veel tähtsam on Arsenalile neljas koht, mis tagaks ka järgmiseks aastaks pääsu Meistrite liigasse. Kümme vooru enne hooaja lõppu edestab Londoni Chelsea neid viie punktiga. Koduliigas mängiti aga viimati kümme päeva tagasi, uus mäng Swanseaga seisab ees laupäeval.

Wengeri peale on vihased ka Saksamaale sõitnud Arsenali fännid. «Häbilugu. See on viimane tõestus, et klubi näol on tegu kõigest rahamasinaga. Aul ja hiilgusel pole ilmselgelt Arsenali plaanides kohta,» pahandas poolehoidja Ken Barkway samuti Twitteri vahendusel.

Kaotusi on siiski ka Bayerni ridades, nii peavad tänase mängu vahele jätma Bastian Schweinsteiger, Franck Ribery ja Jerome Boateng.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles