Silver Leppik andis Tarvale jah-sõna

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Rocki mängumees Silver Leppik.
Endine Rocki mängumees Silver Leppik. Foto: Margus Ansu

11 hooaega Tartu Rockis veetnud tagamängija Silver Leppik tõmbab uuel hooajal selga Rakvere Tarva särgi. Eile jõudis ta Virumaa klubiga põhimõttelisele kokkuleppele, lepingu loodab ta allkirjastada nädala lõpuks.

«Tarvas tegi korraliku pakkumise ja ega muid tõsiseid variante pole tekkinudki,» lausus Leppik, kes ootas lepingupakkumist ka seniselt tööandjalt. «Rocki inimestega olen rääkinud, aga konkreetset pakkumist pole nad teinud. Aeg on juba sealmaal, et peab asjad selgeks saama.»

30-aastane Leppik hakkab elama Rakveres, ent naine ja kaks last jäävad Tartusse. Korvpalluri sõnul pole kahe linna vaheline maa nii pikk, et ei saaks vajaduse korral koju sõita. Seepärast polevat kogu perekonnaga kolimisel mõtet.

Kogu oma senise karjääri Tartus veetnud mees ei tunne lahkumise pärast mingit kripeldust. «Arvan, et minek võib tulla mulle kasuks – saan proovida, kuidas on mängida teistsuguses stiilis ja teistsuguse treeneriga. Ma ei näe Rakverre minekus ühtegi halba asja, välja arvatud muidugi perekond,» rääkis ta ja lisas, et on end uueks hooajaks korralikult ette valmistanud. «Ma pole selline mees, kes väga niisama istuks.»

Tarval tuumik koos
Leppiku liitumisega joonistub Tarvas välja korralik tuumik. Lepingud on juba sõlmitud lätlaste Juris Umbraško ja Maris Laksaga, tähtsatest mängijatest on meeskonnaga liitunud veel praegu Eesti koondise tegemistega seotud Kristo Saage ja Kalev/Cramost lahkunud Rait Keerles. Leping on sõlmitud ka Mihkel Kurega, lähedal ollakse Sander Saare värbamisele.  

Tartu Rocki ja Kalevi leerist eile värskeid uudiseid ei tulnud. Kuhugi ei arenenud ka meedias ilmunud oletus, et Tanel Sokk, Janar Talts ja Gregor Arbet siirduvad Rocki palgale. Küll aga on Rock Postimehe andmetel teinud pakkumise oma endistele mängijatele Timo Eichfussile, Tanel Kurbasele ja Marek Doroninile.

Kriisa saatus lahtine
Tartlaste pakkumist ootab ka 39-aastane mängujuht Valmo Kriisa, kes ei mõtle ketside varna riputamisele, vaid soovib vähemalt veel ühe hooaja palliplatsil mütata. «Karjääri lõpetamise lugu ei saa veel kirjutada, tahan edasi mängida,» kinnitas ta.

Viimased kaks hooaega on Kriisa kuulunud Tartu Rocki koosseisu. Mullu viskas ta Eesti meistriliigas keskmiselt 14,6 minutiga 4,7 punkti ja andis 1,7 söötu, Balti liigas olid keskmiselt 16,4 minuti juures samad näitajad 9,3 ja 3.

Kriisa kinnitas, et päevad kuluvad enda vormis hoidmisele. Millise meeskonna särgis ta aga seda vormi realiseerib, pole veel selge. Pärast seda, kui Gert Kullamäe kinnitati veel üheks hooajaks Tartu meeskonna peatreeneriks, andis Kriisa talle teada, et on valmis meeskonnas jätkama. Huvist vanameistri jätkamise vastu on rääkinud ka Kullamäe. Nüüd aga tunnistas Kriisa, et klubi asjamehed pole temaga lepingu suhtes ühendust võtnud.

«Juhul kui Tartu ei tee mulle pakkumist, olen valmis minema ka mõnda teise klubisse,» märkis Kriisa. «Tegelikult ei saa välistada seda, et kui kodus ei leidu mingit varianti, lähen veel kuhugi välismaale. Soovin veel korvpalli mängida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles