Löök koondisele: Kangur läheb välismaale uuringutele ja võib EM-mängudest kõrvale jääda

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Peep Pahv
Copy
Kristjan Kangur.
Kristjan Kangur. Foto: Peeter Langovits

Neljapäeval algavast Nelja Rahvuse Karika turniirist jääb kõrvale Eesti koondise kapten Kristjan Kangur. Selge pole seegi, kas ja kui palju saab ta aidata koondist EM-valikturniiril.

Eesti Korvpalliliit ja Kanguri koduklubi Siena Montepaschi teevad tihedat koostööd ja otsustavad lähipäevil, kas Kangur sõidab uuringutele Itaaliasse või Saksamaale. Praegu on selge, et ääremängijat vaevab kubemepiirkonnas nn sportlase song. Uuringud peavad näitama, kas paranemiseks on vaja lõikust.

«Loodame, et Kristjan saab meeskonnaga liituda valikturniiri käigus, kuid esimestes mängudes ta kindlasti ei osale. Ta pole viimasel ajal treeninud,» märkis Eesti koondise peatreener Tiit Sokk. «Esialgu ei hakka me oma mängu ümber muutma, kuid on selge, et noortel meestel pole Kanguriga sarnast kvaliteeti kusagilt võtta.»

Soku hinnangul peaksid eestlased suutma täna algaval turniiril mängida kõikide vastastega kaitses  korralikult. Rünnaku pärast ta aga ei muretse, kuna kõik pallid ei peagi veel sisse kukkuma. Eesti esimene vastane on Slovakkia.

Tagasi üles