Ajastu lõpp? Inter on omanikku vahetamas

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniele Montigiani meeskonda juhendamas.
Daniele Montigiani meeskonda juhendamas. Foto: SCANPIX

Ligi 20 aastat on Milano Interi jalgpalliklubi olnud kohaliku rikkuri Massimo Moratti käes, kuid nüüd on igipõline fänn valmis klubi juhtimise üle andma.

Moratti, kelle varandus on viimastel aastatel kahanenud, on Interisse matnud sadu miljoneid eurosid isiklikku raha, kuid pärast unistuste täitumist 2010. aasta Meistrite liiga võiduga otsustas ta lõpuks kraanid kinni keerata ning ehitada üles klubi, mis suudab end ise majandada, vahendab Soccernet.ee.

See ei ole aga sugugi hästi õnnestunud ning halvad valikud ja piiratud rahakott on viinud selleni, et Interi viimased hooajad on olnud kõike muud kui õnnestumised - madalpunkt saabus sel kevadel, kui Serie A 9. kohaga lõpetati.

Viimased paar kuud on käinud tihedad läbirääkimised indoneeslasest investori Erick Thohiriga, kelle varanduse suuruseks hinnatakse erinevate spekulatsioonide kohaselt üle 1 miljardi euro.

Temast saab tõenäoliselt klubi uus omanik: La Gazzetta dello Sport vahendab, et diil Morattiga on kokku lepitud ja ta saab endale kuni 65 kuni 70 protsenti klubist, makstes selle eest kuni 350 miljonit eurot. Thohiri plaanid on otseloomulikult suured, kuid PSG, Monaco või Manchester City stiilis kulutamist ta ei plaani - mehe eesmärk on ehitada üles noor meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles