Gerrard: Luis Suarez on Liverpoolile veel ühe hooaja võlgu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Gerrard (paremal) ja Luis Suarez.
Steven Gerrard (paremal) ja Luis Suarez. Foto: SCANPIX

Liverpooli jalgpallimeeskonna kapten Steven Gerrard andis mõista, et vastase hammustamise eest mängukeeldu kandval ründajal Luis Suarezil pole moraalset õigust praegu Liverpoolist lahkuda.

«Ma ei taha Arsenali vähimalgi moel halvustada, nad on suurepärane meeskond, aga ma ei näe, et Luis teeks nendega liitudes sammu edasi,» kommenteeris Gerrard intervjuus The Guardianile võimalust, et Suarez liitub Liverpooliga konkureeriva Arsenaliga. «Maailmas on vaid paar-kolm klubi, mille puhul saaks edasiminekust rääkida. Mõistan, et me oleme praegu Meistrite liigast kaugel, aga oleks kahju, kui ta läheks mõnda teise Inglise klubisse ja rikuks seeläbi oma suhted fännidega. Nägin, mis Fernando Torresega juhtus – ma ei usu, et Luis peaks samasuguse sammu tegema,» tuletas Gerrard meelde Chelseasse liikunud endist meeskonnakaaslast.

Kapten märkis lisaks, et kuigi Suarez on pidanud mitu korda pika mängukeelu tõttu kauaks väljakult eemale jääma, on Liverpooli poolehoidjad teda alati toetanud. «Fännide tugi on olnud imeline. Nad pole teda kordagi välja vilistanud või üritanud teda klubist lahkuma sundida,» lausus Gerrard. «Nad jumaldavad teda, seega oleks hea, kui ta saaks pea püsti lahkuda ja minna näiteks Madridi Reali, Barcelonasse või Bayernisse. Ta on nii hea, et pääseks igasse meeskonda. Ja sellist üleminekut ei paneks keegi talle pahaks,» sõnas Gerrard.

Ta vihjas ka, et Suarez on nimetatud toetuse eest klubile veel ühe hooaja võlgu. «Räägitakse mängijate mõjuvõimust, aga mängijad peavad mõistma, et teinekord tuleb ka neil truuduse eest tasuda. Luis on avalikult tunnistanud, et klubi toetas teda rasketel hetkedel alati ning pakkus talle isegi uut ja paremat lepingut. Temaga on igati ausalt käitutud. Loodetavasti sulgub üleminekuaken nii, et Luis on ka pärast seda meie mängija,» lausus Gerrard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles