Rootslaste ründepaar tõestas ohtlikkust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi jalgpalliasjatundjad ei hinnanud EMi eel Rootsi võimalusi kuigi kõrgelt, näitas ründepaar Zlatan Ibrahimovic ja Henrik Larsson, et tegemist on turniiri ühe ohtlikuma lüliga.

«Zlatani värav oli maailmaklassist, tõeliselt kaunis,» kiitis Kreeka vastu avavärava löönud ründaja sooritust Rootsi koondise peatreener Lars Lagerbäck.


Ibrahimovici värav sündis koostöös vanameistri Henrik Larssoniga. Ibrahimovic söötis ette Larssonile, kes lükkas palli tagasi täpselt ründeässa jalale ning igapäevaselt Milano Interis palliv mees põrutas vasakult äärelt 23 meetrilt palli Kreeka värava ristnurka.


«Tundsin end fantastiliselt, kui pall võrku lendas,» rääkis Ibrahimovic, kelle eelmine tabamus rahvusmeeskonnas jääb kaugesse 2005. aastasse. Väravapõud oli kestnud viimased 14. koondisemängu.


Ibrahimovic kiitis meeskonnakaaslasi, kes tema sõnul suutsid Kreeka kaitse läbi uuristada ning mainis, et kohtumine polnud ründajatele eriti kerge, sest vastased mängisid kolme tasemel keskkaitsjaga. «Me tegime suurepärast tööd,» oli Ibrahimovic rahul.«Mängisime väga intelligentselt ega lasknud neil oma mängu üles võtta.»


Rootsi tarka ründemängu tunnustas ka Fulhami jalgpalliklubi peatreener ja EM-turniiril UEFA tehnilise delegaadina töötav Roy Hodgson, kes peab Larssoni-Ibrahimovici ründepaari turniiri üheks ohtlikumaks. «Need kaks tekitasid Kreeka kaitsele probleeme läbi kohtumise ja lõpuks otsustaski nende panus mängu saatuse.»   


Rootsi meeskonna peatreener Lagerbäck tundis rahulolu, et hoolealused suutsid Kreeka füüsiliselt tugeva viie mehe kaitse üle mängida. «See oli sada protsenti teenitud võit, eriti arvestades seda, kui hästi me mängisime,» arvas Lagerbäck.


Kreeka koondise peatreeneri Otto Rehhageli sõnul jäi nende mängijatel puudu võitlusvaimust. Kohtumise saatuse seisukohalt said otsustavaks kaks kaitses tehtud viga. «Osa mängijaid ei suutnud tegutseda nii kõrgel tasemel, kui neilt ootan,» rääkis Rehhagel. «Nad üritasid küll kõvasti, aga täna sellest ei piisanud.»
Valitsevat Euroopa meistrit ootab nüüd laupäeval otsustav kohtumine Venemaa koondisega. Selle mängu kaotajal pole enam mingit võimalust alagrupiturniirilt edasi pääseda.

Kreeka – Rootsi 0:2

Väravad: 67. Zlatan Ibrahimovic, 72. Petter Hansson
Hoiatused: 2 Giourkas Seitaridis, 9 Angelos Charisteas, 15 Vassilis Torosidis

Kreeka: 1 Antonis Nikopolidis, 2 Giourkas Seitaridis, 5 Traianos Dellas (20 Giannis Amanatidis 70.), 6 Angelos Basinas, 9 Angelos Charisteas, 10 Giorgos Karagounis, 15 Vassilis Torosidis,
16 Sotiris Kyrgiakos, 17 Fanis Gekas (7 Giorgos Samaras 46.),  19 Paraskevas Antzas, 21 Kostas Katsouranis

Rootsi: 1 Andreas Isaksson, 2 Mikael Nilsson, 3 Olof Mellberg, 4 Petter Hansson, 7 Nicklas Alexandersson (5 Fredrik Stoor 74.), 8 Anders Svensson, 9 Fredrik Ljungberg, 10 Zlatan Ibrahimović (11 Johan Elmander 71.), 17 Henrik Larsson, 19 Daniel Andersson, 21 Christian Wilhelmsson (22 Markus Rosenberg 78.) 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles