Vunk: sellised kohtunikud rikuvad liiga taset

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju sai laupäeval kirja vajalikud võidupunktid, Sillamäe Kalev peab järgmises voorus liiga liidri Levadiaga mängima aga ilma Martin Vungita.
Nõmme Kalju sai laupäeval kirja vajalikud võidupunktid, Sillamäe Kalev peab järgmises voorus liiga liidri Levadiaga mängima aga ilma Martin Vungita. Foto: Raigo Pajula

«Kohtunik eksis penalti andmisega ja minu teine kollane kaart oli ka olukord, mida ma ei hindaks hoiatusevääriliseks. Isu oli mängida, ent mis teha, kui Eesti liiga kohtunikud nii s*tad on,» põrutas laupäeval mängus Nõmme Kaljuga kaks kollast kaarti saanud Martin Vunk pärast kohtumist. Päev hiljem ei olnud Sillamäe mängumees oma arvamust muutnud ja kritiseeris Eesti jalgpallikohtunike taset.

Koduses liigatabelis pronksmedalit jahtiv Sillamäe meeskond kohtus laupäeval Nõmme Kaljuga ning pidi tunnistama mulluste meistrite 1:0 paremust. Mängu ainsa värava lõi Allan-Axel Kimbaloula, kes teenis väljakukohtuniku Kristo Tohveri otsuse järgi penalti. Lisaks pidi Sillamäe kohtumise lõpuni mängima kümnekesi, sest 61. minutil näitas Tohver Vungile teist kollast kaarti. Eesti koondislase arvates tegutses vilemees ebapädevalt.

«Minu arvamus Kristo Tohverist oli enne mängu tunduvalt parem, aga kui tehakse selline partii, siis polegi midagi arvata,» rääkis Vunk. Esimest hooaega Sillamäe ridades mängiv Vunk ei jaganud kriitikat mitte ainult laupäevast kohtumist vilistanud Tohveri aadressil, vaid leidis, et Eesti kohtunike üldine tase ongi nõrk.

«Meistriliiga tippmeeskonnad mängivad suurte summade peale ja sellised otsused võivad klubidele kalliks maksma minna. Minu arvamuse kohaselt peaksid kohtunikud olema nähtamatud, aga meil kipuvad nad peategelasteks kerkima,» rääkis Vunk.

Teistes 28. vooru kohtumistes alistas Tallinna Kalev 2:1 Tartu Tammeka, Narva kaotas 0:2 Levadiale, Paide purustas 4:1 Kuressaare ja Flora oli 2:1 parem Infonetist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles