Klopp: Arsenal on nagu orkester… mulle meeldib metal!

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp Foto: SCANPIX

Dortmundi Borussia jalgpalliklubi viimaste aastate tähelend on tähelepanu köitnud terves maailmas. Neid on palju võrreldud Inglismaa suurklubi Londoni Arsenaliga, kuid Borussia peatreeneri Jürgen Klopi sõnul ei ole selline võrdlus päris paikapidav.

Klopp rääkis, et imetleb Arsenali peatreenerit Arsene Wengerit, kuid tema meeskond ei hakka iial mängima sarnases stiilis, sest Klopp ja Wenger on lihtsalt liiga erinevad inimesed. «Temas on midagi erilist. Ma armastan teda. Ta on Sir Arsene Wenger,» rääkis Klopp intervjuus Daily Mailile. «Kuid talle meeldib palli hoida, teha palju sööte… see on nagu sümfooniaorkester. Vaikne muusika. Mulle meeldib rohkem heavy metal. Minu jaoks peab kõik olema vali.»

Klopi sõnul meeldib talle Arsenali filosoofia, kuid ei hakka ise kunagi sarnast jalgpalli viljelema. «Mulle meeldib see filosoofia, kuid ma ei saa seda ise kasutada, sest olen teistmoodi inimene. Kui te jälgite mind mängu vältel, siis näete, kuidas ma tähistan seda, kui surume vastaseid nii palju, et pall auti veereb,» selgitas Klopp, et palli hoidmine ei ole jalgpalliväljakul üldse kõige tähtsam.

Klopi sõnul ei meeldi talle võita liigselt domineerides. Selline jalgpall on tema meelest pigem igav. «See ei ole minu moodi sport. Olin neljane, kui nägin Barcelonat mängimas. See oli rahulik jalgpall, nad võitsid mänge 5:0 ja 6:0. Oleksin ise selle asemel pigem tennist mänginud. Mulle ei meeldi võita kui hoiame 80 protsenti ajast palli. Mulle meeldib võitluslik jalgpall, mitte rahulik. Saksa keeles kutsume seda «Inglismaa jalgpalliks». Vihmane ilm, kehv väljak, 5:5 viik, kõik on räpased ning koju jõudes ei saa mehed neli nädalat enam jalgpalli mängida,» selgitas Klopp oma filosoofiat.

Klopp on tunnistanud, et ütles eelmisel suvel ära mitme Inglismaa suurklubi pakkumistele. Mõned päevad tagasi sõlmis ta Borussiaga uue lepingu, mis hoiab teda klubi juures 2018. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles