Galerii: Levadia purustas Flora lootused eurosarjast

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

FC Levadia alistas karikasarja 1/8-finaalis 2:0 FC Flora. Tänavu Eesti liigas neljandaks jäänud Flora jaoks tähendab kaotus seda, et tuleval hooajal neil suure tõenäosusega eurosarja asja ei ole.

Eurosarja pääsemiseks peab Flora nüüd lootma, et karikavõitjaks kroonitaval klubil ei ole eurosarjas osalmiseks vajalikku litsentsi või Eesti meistrina juba Meistrite liiga eelringi pääsenud Levadia alistab finaalis meeskonna, kellel pole samuti eurosarjas osalemiseks litsentsi. Eelpool mainitud juhtude korral pääseb Flora Euroopa liiga eelringi tänu koduliigas saavutatud neljandale kohale.

Lisaks Levadiale on karikasarjas veel konkurentsis FC Infonet, FC Kuressaare, Jõhvi Lokomotiiv, FC Santos, Tallinna FC Puuma, HÜJK Emmaste, Tartu Tammeka II. Ülejäänud seitsmest klubist ei ole võimalised eurosarja pääsemiseks vajalikku litsentsi saama vaid Emmaste ja Puuma. Eurosarjas osalemiseks vajaliku litsentsi saamiseks peab tiimil olema ette näidata korralik klubistruktuur ja eelarve, millel on kate olemas. Ülejäänud nõudmised (meeskonna treeneril peab olema PRO-litsents ja euromängud peavad toimuma nõudmistele vastavalt staadionil jne) on lihtsamini täidetavad. Eraldi tasu litsentsi eest maksta ei ole vaja, taodelda saab seda aga aprilli lõpuni.

Seega tundub praegu pigem tõenäoline, et keegi viisikust Infonet, Kuressaare, Jõhvi, Santos ja Tammeka (kuigi konkurentsis on Tammeka II, siis eurosarjas osalemise õigus laieneks esindusmeeskonnale) lükkab Flora tulevaks hooajaks eurosarjast välja ja teenib seega ka Euroopa liiga eelringis osalemise eest makstava kopsaka tasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles