EOK kinnitas Sotši OMiks koondise kandidaadid

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EOK esindajate kogu.
EOK esindajate kogu. Foto: EOK

Täna toimunud Eesti Olümpiakomitee EOK esindajate kogu koosolekul kinnitati Sotši olümpiamängude koondise kandidaadid, kiideti heaks olümpiakomitee järgmise aasta eelarve ning treenerite kutsestandardite ja kutse andmise korra muutmine.

 

Kinnitatud Sotši olümpiamängude koondise kandidaatide nimekirjas on 48 sportlast: 6 iluuisutajat, 4 kahevõistlejat, 12 laskesuusatajat, 2 lumelauasportlast, 4 mäesuusatajat, 3 suusahüppajat, 16 murdmaasuusatajat ja 1 kiiruisutaja.

Kahel alal, laskesuusatamises ja iluuisutamises on praeguseks kindel, mitu Eesti sportlast starti pääseb. Laskesuusatamises on tagatud koht viiele meessportlasele ja neljale naissportlasele, iluuisutamises naiste üksiksõidus, meeste üksiksõidus ja paarissõidus.

Kiiruisutamises kinnitatakse kohad 23. detsembril 2013, kahevõistluses, mäesuusatamises, suusahüpetes ja murdmaasuusatamises FIS-i edetabeli alusel 20. jaanuaril 2014. EOK kinnitab delegatsiooni lõpliku koosseisu 27. jaanuariks 2014.

EOK eelarve 2014. aastal on samas suurusjärgus tänavusega. Kõige suurem muutus on liikumisharrastuse projektide osas, mis eelkõige on seotud  Liikumisaasta 2014 projektiga. Mõnevõrra on suurenenud olümpiaettevalmistusele ja saavutusspordile eraldatava raha hulk, haridusprojektidele suunatavad vahendid, olümpialiikumise projektide osakaal ning maakonnaliitudele ja treeningkeskustele suunatud raha.

Heaks kiideti ka treenerite kutsesüsteemi viimine seniselt 5-tasemeliselt 8-tasemeliseks. Euroopa Parlament ja Nõukogu võtsid 2008. aastal vastu soovituse Euroopa ühtse elukestva õppe kvalifikatsiooniraamistiku rakendamiseks eesmärgiga ühtlustada liikmesriikide kvalifikatsioonid. Uue süsteemi kasutuselevõtuks on koostöös spetsialistidega spordialaliitudest ja –organisatsioonidest treeneritele väljatöötatud uued kutsestandardid.

EOK esindajate kogu on volinike koosolek, mis täiskogude vahelisel perioodil täidab täiskogu ülesandeid. Esindajate kogusse valitakse 63 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles