Singapuri miljardär asub kuulsat Hispaania klubi võlgadest päästma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valencia mängijad.
Valencia mängijad. Foto: SCANPIX

Jalgpallimaailm võib saada juurde veel ühe pururikka klubi, kui Singapuri miljardär Peter Lim suudab ära osta Valencia jalgpallimeeskonna.

Suurtes võlgades vaevleva Valencia president Amadeo Salvo on tükk aega klubile rikast ostjat otsinud, sest muuhulgas võlgnetakse Hispaania panganduskontsernile Bankia 300 miljonit eurot, vahendab Eurosport. Viimastel hooaegadel on Valencia olnud sunnitud võlgade tõttu maha müüma oma parimad mängijad nagu David Villa, Jordi Alba, Juan Mata, David Silva ja Roberto Soldado.

Kui aga saab teoks plaan, mille kohaselt Lim omandab klubis 70-protsendilise osaluse, on ärimees valmis andma talvises üleminekuaknas klubile 30 kuni 50 miljonit eurot, et hankida uusi mängijaid ja lõpetada hoaaeg Meistrite liigasse viival tabelikohal, mis tooks omakorda lisainvesteeringuid. Tegu pole siiski kerge ülesandega, sest praegu on Valencia 11. tabelireal ning neljandast kohast lahutab neid 13 punkti.

Klubi ootab nüüd Bankia otsust. Pank peab tehingu heaks kiitma või tagasi lükkama hiljemalt 15. jaanuariks. Valencia näol on tegemist seni viimase klubiga, kes suutnud Hispaania liigas Madridi Reali ja Barcelona valitsemisaega kiilu lüüa, kui 2002. ja 2004. aastal võideti kodune meistritiitel. 2000. ja 2001. aastal mängis Valencia ka Meistrite liiga finaalis, ent kaotas mõlemal korral. 2004. aastal võideti aga UEFA karikas.

Eelmise hooaja lõpetas Valencia tabelis viiendana ning jäi Meistrite liigast välja. Läinud nädalal vahetati ka peatreenerit, kui vallandati alles hooaja alguses ametisse asunud Miroslav Djukic. Tema koha võttis üle Juan Antonio Pizzi. Samas peaks klubi saama endale lähiaastatel uue kodustaadioni, kui valmib 75 000 pealtvaatajat mahutav Nou Mestalla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles