Šmigun-Vähi «Pealtnägijale»: ma lähen lõpuni, võtku see või 20 aastat

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi
Kristina Šmigun-Vähi Foto: Liis Treimann

Torino olümpiamängudelt kaks kuldmedalit võitnud suusataja Kristina Šmigun-Vähi, kelle toonaste proovide hiljutisel kordusanalüüsimisel tuvastati sealt halb analüütiline leid, andis ETV saatele Pealtnägija eksklusiivse intervjuu, kus selgitas, miks ta otsustas oma süütuse tõestamiseks läbida USAs valedetektori testi.

«Mõelge, et kui teid süüdistatakse mõrvas, väidetakse, et te olete selle sooritanud kaheksa aastat tagasi. Ütleme, et see mõte, et hakata üldse seda valedetektori testi võtma, see tuli ka mulle ainult sellest, et kuidas oleks mul võimalik veel lihtsalt paljalt oma sõnale, mis ma praegu ütlen, vaatan kaamerasse ja ütlen, ma ei ole tarvitanud midagi, et kuidas ma sellele kinnitust saan,» selgitas Šmigun-Vähi oma ebatavalist sammu.

Šmigun-Vähi peal testi kaks korda läbi viinud eksperdi Howard Temple’i sõnul on testi usaldusväärsus 98%. «Siin juhtumis oli ilmne, et ta rääkis tõtt. [...] Ma olen selles kindel, et ta ei kasutanud mingilgi kujul keelatud sooritust parandavaid aineid.»

«Praegu on olukord selline, et ma lähen lõpuni. Võtku see kasvõi 10 või 20 aastat aega,» lausus Šmigun-Vähi intervjuu lõpetuseks.

Loe täispikka uudist ERR Spordist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles