Mängijate ostmise keeld võib FC Barcelonale valmistada suuri probleeme

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile teatas Rahvusvaheline Jalgpalli Liit FIFA, et nad määrasid FC Barcelona jalgpallimeeskonnale kaheks järgmiseks üleminekuaknaks uute mängijate ostmise keelu. Heites pilgu Barcelona praegusele koosseisule, siis tuleb tõdeda, et see võib põhjustada neile mitmeid probleeme.

FIFA kehtestas Barcelonale keelu seoses alla 18-aastaste mängijate ostmisega seatud piirangute ületamisega (süüdistuse kohaselt eksis Barcelona kümnel korral 19. artikli vastu, mis reguleerib alaealiste mängijate klubisse toomist). Loomulikult on Barcelona teatanud, et nad kaebavad otsuse edasi, lisaks avaldasid nad eile omapoolse nägemuse olukorrast.

Eurosport kirjutab, et seoses piiranguga seisab Barcelona nüüd silmitsi mitme tõsise probleemiga. Esimeseks murekohaks on kindlasti väravavahi positsioon. Barcelona pikaaegne esiväravavaht Victor valdes pidi suvel meeskonnast lahkuma ja talle on välja valitud ka asendaja. Nüüd on Valdesi lahkumise kohal aga küsimärk, reaalsuses muudab asja veelgi keerulisemaks tõsiasi, et raske põlvevigastuse tõttu on Valdes nagunii seitse kuud suurest jalgpallist eemal.

Kui Barcelona ei tohi uusi mängijaid hankida, siis kerkib järgmisena esile küsimus, et mis saab Marc Andre ter Stegenist (Mönchengladbachi Borussia mängumehe eest on Barcelona valmis maksma umbes 12 miljonit eurot) ja Alen Halilovicist (Horvaatia Messiks tituleeritud 17-aastase imemehe eest tuleb Zagrebi Dinamole viimaste andmete kohaselt maksta 2,2 miljonit eurot). Mõlema mängija hankimise osas on Barcelona jõudnud kokkuleppele, kuid täpselt ei ole teada, kas tehingud on lõpule viidud või tuleb need nüüd pooleli jätta.

Viimasel ajal on Barcelonal olnud tõsiseid probleeme keskkaitses ja see on üks positsioon, kuhu sooviti suvel lisajõudu tuua. Klubi pikaaegne kapten Carles Puyol teatas märtsis, et ta soovib suvel sarnaselt Valdesile meeskonnast lahkuda, kuid nüüd võib seatud piirang ka tema lahkumisele käe ette panna. Puyoli võimalikuks asendajaks peeti Londoni Chelseas pingile langenud David Luizi. Seega peab tõenäoliselt Barcelona senisest veelgi rohkem vaatama Marc Bartra poole.

Lisaks keskkaitsele vajaks värskendust veel mõned liinid. Eurosport kirjutab, et Barcelona on juba mõnda aega otsinud juurde ründajat ja lisaks otsitakse ka meest, kes võiks pikas plaanis täita Xavist tühjaks jäävad saapad. Lisaks on lõppemas ka 30-aastase Dani Alvesi leping, kellele seni ei ole uut kontrahti pakutud. Samas võib kõik nüüd muutuda.

Lisaks mängijate ostmisele ei tohi Barcelona kahe järgmise üleminekuakna jooksul ka praeguseid pallureid teistele meeskondadele müüa. Varasemalt on räägitud, et Kataloonia klubi sooviks lahti saada Alex Songist, kuid praeguse seisuga ei tohi meest aga rahaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles