Rein Taaramäe: uues lepingus vaatan eelkõige rahanumbrit

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Tour of Turkey

Rein Taaramäel oli kõige parajam, kui mitte viimane aeg pärast kaht terviseprobleemide tõttu untsu läinud aastat jalule tõusta, sest selle hooaja lõpus saab ta leping Cofidise profitiimiga otsa. Taaramäe ei oska veel täpselt oma tulevikku kirjeldada, kuid kaldub arvama, et lahkub Cofidisest.

«Tahaksin sõita World Touri meeskonnas ning ka Šveitsi ja Itaalia velotuuridel, kuhu me praegu peale ei pääse. Samas vaatan lepingu sõlmimisel eelkõige rahanumbrit, sest nägin, millise pasa sisse võib sportlane tervisehädade tõttu ühtäkki sattuda.»

Pole tulemust, pole head palka, nii lihtne see ongi. Paraku etapivõit ja kokkuvõttes teine koht Türgi tuuril veel miljonit pangaarvele ei too, nagu suurtuuridel esikümnesse trügiv meeskonna liider võiks loota. Miljonit ei teeninud Taaramäe ka parimail päevil, umbes poole vähem aga küll. Piisavalt, et tasuda Monaco maksu ja profisportlaste paradiisis elada.

Taaramäe tunnistab, et tema mänedžer tegeleb uue lepinguga, uurib maad ja meeskondade huvi, kuid veel mitte ülemäära aktiivselt. «Mul pole piisavalt võite või kõrgeid kohti, mis oleks aluseks heale palgale.»

Sügiseni ehk viimse hetkeni ei kavatse Taaramäe venitada, vaid tahab kontrahti allkirjastada võimalikult ruttu ja valida õige hetke. «Eelmise lepingu Cofidisega sõlmisin Tour de France’i ajal, pärast edukalt kulgenud etappi. Paremat hetke oli raske leida. Seega tuleb ka nüüd midagi korda saata, oodata momenti ja siis, mil paber õige palganumbriga lauale pannakse, kohe tehing lukku lüüa.»

Kui veel mõni aasta tagasi rääkis Taaramäe idealistlikku juttu mõnusast väiketiimist ja et soe suhtumine ja toredad inimesed seisavad rahast kõrgemal, siis praeguseks on ta omandanud materiaalsema maailmavaate. Elu räsib ja õpetab.

«Nüüd vaatan eelkõige rahanumbrit,» tunnistas Taaramäe puhtsüdamlikult. «Sportlase karjäär on lühike ja selle ajaga tuleb korralikult teenida. Kui karjäär katkeb ja taskud on tühjad, on jama.»

Taaramäel pole kindlat seisukohta, kas lahkuda Cofidisest või mitte. Cofidis on väike tiim ega suuda palgata piisavalt väärt abimehi, ja pealegi, eks ole ses meeskonnas oldud kah. «Palju rattureid on olnud seitse aastat ühe klubi palgal, nagu mina Cofidises? Vähesed. Vaatame, millised pakkumised tulevad, kuid põhimõtteliselt sooviksin sõita World Touri meeskonnas, kes pääseb ka Šveitsi ja Itaalia velotuuridele.»

Samas on olemas ka teine lahendus: Cofidis võib kerkida kõrgemasse seltskonda, World Touri tiimiks. «Praegu oleme Euroopa tuuri edetabeli tipus ning kui seal ollakse ka hooaja lõpus ja leitakse ka sponsoreid ehk raha korralike sõitjate palkamiseks, siis ma ei näe põhjust, miks ei peaks Cofidisest saama World Touri tiim,» rääkis Taaramäe ning tõdes, et sel juhul – ja kui töötasu on sobiv – pole suurt põhjust uut meeskonda otsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles