Todt rääkis avameelselt Schumacherist: nägin teda kolme päeva eest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean Todt ja Michael Schumacher (paremal).
Jean Todt ja Michael Schumacher (paremal). Foto: AP / Scanpix

Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) president Jean Todt rääkis Itaalia ajalehele La Gazzetta Sportiva avameelselt, milline suhe tal on Michael Schumacheri ja Jules Bianchiga.

«Nägin Michaeli kolme päeva eest. Tal on imeline naine ja perekond. Võitlus jätkub. Ta on mu sõber, olen temasse kiindunud. Pidime palju üle elama, enne kui võitma hakkasime, ja nii see lähedus tekkis. Ning rasketel hetkedel püüad olla oma sõprade kõrval,» vahendab tunnustatud blogija James Allen Todti sõnu Itaalia ajalehele.

Mullu detsembris suusaõnnetuses raskeid peavigastusi saanud Schumacher viibib oma kodus taastusravil ning Todt on pereliikmete kõrval üks väheseid inimesi, kes tema juurde pääseb. Seetõttu on ta seitsmekordse maailmameistri tervisliku seisundiga hästi kursis.

Isiklikud sidemed seovad Todti ka kahe nädala eest Jaapani vormel-1 etapil ränka õnnetusse sattunud ja tänaseni koomas lebava Jules Bianchiga – Todti poeg Nicolas on prantslase mänedžer. «Pean oma mõtted kaheks jagama: ühel pool on mu kohustused FIA presidendina ja teisel mu tunded,» tõdes Todt. «Mu poega muserdab teadmine sellest, et mees, kes on talle venna eest, lamab sellises olukorras haiglas. Me ei tohi sel spordialal midagi iseenesestmõistetavana võtta ega turvalisuse osas järeleandmisi teha,» lisas Todt.

«Ütlesin seda enne Jules’i avariid ja ütlen ka nüüd. Oleme aastaid näinud, kuidas sõitja pärast karmi avariid oma jalal minema kõnnib. Seega hakataksegi arvama, et on normaalne, kui 200 km/h kihutav auto teeb avarii ja keegi ei saa vigastada. Kuid see pole normaalne, see on ime,» sõnas Todt. «Sellise turvalisuse taga on meeletu töö. Ent meie spordialal pole sajaprotsendilist turvalisust olemas.»

Todt vastas ka kriitikutele, kelle meelest pole Bianchi avarii uurimine piisavalt läbipaistev. «Tagantjärgi võib kõik lihtne tunduda, kuid saatus mängib dramaatilist rolli. Oleme juhtunu üksikasjalikult üle vaadanud ja ma olen ametisse nimetanud uurimiskomisjoni, mis püüab Peter Wrighti juhtimise all toimunus selgusele jõuda. Ootame nende seisukoha ära, enne kui otsuseid langetame,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles