Jalgpalli otsepilt: Sillamäe väljus tulisest lahingust hõbemedalitega, Flora leppis kolmanda kohaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga viimase vooru järel krooniti Eesti meistriks FC Levadia, kes alistas võõrsil Narva Transi 8:1. Postimees vahendas samuti põnevat kohtumist, kus Sillamäe Kalev ja FC Flora jagasid omavahel medaleid ning Sillamäe mehed teenisid 3:2 võiduga hooaja lõpuks teise koha, Flora jäi kolmandaks.

Sillamäel toimunud kohtumine on järelvaadatav!

Enne mängu:

Sillamäe näitas läinud voorus oma oskuseid Nõmme Kalju vastu, kes alistati 2:0 ning tõusti tabelis kolmandaks. Võidu korral oleks hõbemedalid just Sillamäe omad, kuid viigi või kaotuse korral ning juhul kui Nõmme Kalju alistab võõrsil Tartu Tammeka, jäädakse medalikolmikust üldse välja.

Flora võib kukkuda kolmandaks, jääda teiseks või võita tiitli. Esimene stsenaarium on kättesaadav eelmises lõigus, viigiline tulemus garanteeriks neile teise koha. Võidu korral peab Flora kuulama uudiseid Narvast, sest Levadia võidu korral on tiitel nende linnarivaalide valduses. Kui Flora võidab ja Levadia viigistab, otsustatakse tiitli saatus lisamänguga. Flora tuleb Premium liiga võitjaks juhul, kui Trans võidab Levadiat ja Flora võtab Sillamäelt kolm punkti.

Flora on juba sel hooajal kahel korral Sillamäe alistanud ning kahe meeskonna esimene kohtumine selle aasta aprillis lõppes 1:1 viigiga.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Juhtus nii, et kogu hooaja tulemus sõltub meie jaoks viimasest mängust. Rääkida mängu tähtsusest on mõttetu. Mõlema võistkonna mängijad mõistavad, kui tähtis see mäng on. Laupäeval tuleb mängida rohkem enese vastu, sest mängu tähtsus annab kindlasti adrenaliini juurde ning oma emotsioone ja närve kontrolli all hoida ei ole lihtne. Aga ülesanne on meil sama nagu oli kõikides eelmistes voorudes – minna väljakule külma närviga ning teha oma tööd. Olen kindel, et meie mängijad on võimelised seda tegema, aga mängu tähtsus on nii suur, et tulemus võib olla täiesti ettearvamatu.»

Sillamäe kapten, äärekaitsja Andrei Sidorenkov: «Hooaja viimane lahing on käes. Mängu tulemus võib sõltuda ka kõige väiksemast eksimusest. Aga meie eesmärk on selge, ülesanded on meil samad ja nagu alati, me peame minema väljakule ning tegema oma tööd korralikult.»

Flora peatreener Norbert Hurt: «Me teame, et selles mängus on vaja ennekõike hoida taga korras ja kui taga on korras, siis tekivad võimalused, mille läbi on see mäng võimalik võita. Loomulikult usume sellesse, et oleme veel tiitlikonkurentsis ning saame võidelda tiitli nimel. Peame olema kursis sellega, mis toimub samal ajal Narvas, aga selge on see, et meil on ka omavahel Sillamäega päris palju kaalul.»

Flora äärepoolkaitsja Rauno Alliku: «Sillamäe on näidanud, et nad mängivad hetkel, hooaja lõpus väga hästi, võites ka 2:0 Nõmme Kaljut. Meil on seda võitu väga vaja ja ise peame lootma sellele, et Narva üllataks, kui tahame tiitlit endale saada. Lihtsat ei tule meile midagi, peame ise pingutama oma mängus ja siis alles vaatama, mis seal Narvas toimub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles