Pehrsson: Katari mängijad olid tippvormis, meie omad mitte

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson pressikonverentsil.
Magnus Pehrsson pressikonverentsil. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondis kaotas täna võõrsil sõprusmängu 0:3 Katarile. Eesti meeskonna peatreener Magnus Pehrsson nentis kaotuse järel, et vastased olid täna paremad, kuid sellel on omad põhjused.

«Katar oli meist selgelt parem. Peamine põhjus peitub selles, et paljud meie mängijad valmistuvad tulevaks hooajaks ning pole veel parimas vormis. Katari mängijad pidasid novembris maha pika turniiri ja sõidavad kohe Aasia meistrivõistlustele. Nad on oma vormi tipul,» rääkis Pehrsson. Suurturniiril läheb Katar suurte ootustega. Alagrupis minnakse vastamisi Iraani, Araabia Ühendemiraatide ja Bahreiniga.

Eesti koondise tänases mängus oli kaks väga erinevat poolaega. Kui esimesel kolmveerandtunnil ei paistnud mängijatest erilist sädet, siis pärast vaheaega võideldi väljakul innukalt ning Eestil tekkis ka mitmeid võimalusi. «Esimesel poolajal ei reageerinud me palli kaotamise järel piisavalt kiiresti. Vastased olid kontrarünnakutel meist kiiremad ja lõid oma võimalused ära. Teisel poolajal olime mentaalselt paremad ja võitsime duelle,» lisas Pehrsson.

Eesti koondise eest said täna esimese mängu kirja kolm meest: Brent Lepistu, Vladimir Avilov ja Andreas Raudsepp. «Lepistu puhul oli näha, et hooajaks ettevalmistus on veel pooleli. Täna vajus ta koos Ilja Antonoviga liiga madalale ning otsuste vastu võtmine võttis liiga kaua aega,» iseloomustas Pehrsson algkoosseisus alustanud noort florakat.

«Raudsepp tegi teisel poolajal hea mängu. Tema tehnika ja füüsiline vorm on piisav, et sellisel tasemel mängida,» rääkis peatreener. Pehrssoni sõnul oli näha, et väiksemat kasvu Raudsepp on uue hooaja eel veidi kiiremini vormi saavutanud kui suuremat kasvu Lepistu.

Avilov mängis peatreeneri sõnul liiga vähe, et talle hinnangut anda. «Me ei tahtnud viimast vahetust liiga varakult ära teha, muidu oleks vigastuse puhul vähemusse jäänud,» selgitas ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles