Tiitlikaitsja Levadia võitis napilt Paidet

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga jätkus pärast väikest koondisemängudest tingitud pausi ning 4. vooru avasid reede õhtul tiitlikaitsja Tallinna Levadia ja Paide Linnameeskond. Levadia võitis Sportland Arenal peetud kohtumise 2:1 ning jätkab nüüd kahe võidu ja kahe viigiga.

Levadia läks juba 21. minutiks 2:0 juhtima, kui tiitlikaitsja mõlemad väravad sepistas Ingemar Teever (4., 21.). 71. minutil tõi mängu pinget aga Paide ründaja Vjatšeslav Zahovaiko, kelle efektne käärlöök tegi seisuks 2:1. Viigini Paide enam siiski ei jõudnud. Levadia tõusis enne lapäevaseid mänge turniiritabelis 8 punktiga kolmandaks, Paide on 1 punktiga kaheksas.

Enne mängu:

Valitsev meister Levadia alustas hooaega kahe viigiga, kuid möödunud voorus oldi Ilja Antonovi ja Andreas Raudsepa tabamuste toel 2:1 parem Tartu Tammekast. Paide Linnameeskond sai kolmandas voorus kirja oma esimese punkti sel hooajal, sest hooaega alustati kaotustega Sillamäe Kalevile ja FC Florale. Linnameeskondade omavaheline duell Pärnus lõppes 2:2 viigiga, kuid Paidele maitses viigipunkt kindlasti mõrult, sest veel kümmekond minutit enne kohtumise lõppu juhiti 2:0.

Paide peab kaitse pidama saama, sest kolme vooruga on nende väravavõrku löödud lausa üheksa palli. Nii Levadia kui Paide on seni ise löönud keskmiselt ühe värava mängus. Paidet ei saa reedeses kohtumises aidata Lauri Välja. Mullu kohtuti esimest korda avavoorus ja Paide suutis tänu Said Atie tabamusele lõpuminutil Levadiat üllatada, võttes 1:0 võidu. Järgmised kolm kohtumist võitis Levadia siiski 2:0, 4:1 ja 3:0.

Levadia abitreener Indrek Zelinski: «Suurel reedel suur mäng. Peame oma mängumasinat timmima ja hammasrattad sujuvalt käima saama. Paide Linnameeskond mängib oskab hästi vastase rünnakuid summutada ning me teame hästi kui ohtlikud nende vasturünnakud võivad olla, Vjatšeslav Zahovaiko näol on nende edurivisse lisandunud väärtuslikke kogemusi. Peame olema kaitses väga hoolikad, looma vastase värava all ohtlikke momente ning need ka oskuslikult realiseerima. Üritame oma eeldatava paremuse väljakul võiduks vormistada.»

Levadia ründaja Kaimar Saag: «Tahan reedel kindlasti isikliku väravaarve avada, muidu jääb raskus õlgadele. Kevadine kunstmuru soosib kaitsvamat meeskonda ja usutavasti mängib Paide Linnameeskond meie vastu kaitsest lähtuvalt. Me oleme kõvasti trenni teinud ja kolme mänguga selgeks saanud kuidas vastase kaitse lahti murda.»

Paide peatreener Meelis Rooba: «Paide on saanud kaks nädalat valmistuda väga tähtsaks mänguks Levadiaga. Nüüd on tähtis, et suudame ka õpitu ellu viia. Mõlemad võistkonnad vajavad võitu, nii et publikul tasub kindlasti staadionile tulla ja omasid toetada.»

Paide mängija Andre Mägi: «Mäng valitseva Eesti meistri vastu tuleb väga raske. Levadia hooaja algus on olnud pisut konarlik, kuid sellegipoolest peame meie andma endast 100% ja veidi pealegi, et saaksime tabelisse punktilisa. Lisaks motiveerib meid ka asjaolu, et saame mängida A-koondislaste vastu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles