UEFA võttis vastu reegli, mis teeb paljude suurklubide elu Meistrite liigas raskemaks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Madridi Reali superstaaridel ei õnnestu tänavu võita Hispaania liigat või Meistrite liigat, siis nad langevad Euroopa tugevaima klubisarja järgmise hooaja loosimisel madalamasse tugevusgruppi.
Kui Madridi Reali superstaaridel ei õnnestu tänavu võita Hispaania liigat või Meistrite liigat, siis nad langevad Euroopa tugevaima klubisarja järgmise hooaja loosimisel madalamasse tugevusgruppi. Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalli Liit UEFA teatas täna ametlikult, et tulevaks Meistrite liiga hooajaks muudetakse senist asetuste süsteemi. Seni said kõrgeima paigutuse kaheksa meeskonda viimaste hooaegade tulemusi arvesse võttes. Nüüd saavad tugevaimasse loosigruppi aga tiitlikaitsja ning seitsme tugevama liiga võitjad.

Tuleva hooaja Meistrite liiga loosimisel saavad kõrgeima asetuse seega Meistrite liiga tiitlikaitsja ning Inglismaa, Hispaania, Saksamaa, Itaalia, Prantsusmaa, Venemaa ning Portugali meistrid.

Kui Meistrite liiga võitnud meeskond tuleb ka oma riigi meistriks, siis saab kaheksandana asetatud meeskondade sekka Hollandi meister, kelleks sel korral on PSV.

See on omakorda aga halb uudis mitme Euroopa suurklubi jaoks, kes kaotavad oma senise asetuse tugevaimas grupis. Kui riikide meistrivõistlused lõppeksid praegu, siis võrreldes tänavuse hooajaga jääksid oma asetusest tulevaks hooajaks ilma Madridi Real, Madridi Atletico, Londoni Arsenal ja FC Porto.

Meistrite liiga järgmise hooaja alagrupid loositakse 27. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles