Salumets: raha tuleb anda sinna, kus tehakse tulemust

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Salumets teab, mis Eesti sporti vaevab.
Jaak Salumets teab, mis Eesti sporti vaevab. Foto: Erik Prozes

Kui endine korvpallur ja tipptreener Jaak Salumets oli riigikogu liige, moodustati esimest korda riigikogu spordi toetusrühm. Esialgu pani end sinna kirja poolsada rahvaesindajat, tegelikult käis koos kaheksa inimest. «See teema ei huvitanud kedagi! Nii väikese seltskonnana jäid meil millegi muutmiseks käed lühikeseks – seda isegi oma parteide fraktsioonides,» nendib ta. 

Huvipuudus on ka üks põhjus, miks Eesti spordis ja selle rahastamises pole aastaid suudetud luua selget ja hästi toimivat süsteemi. «Puudus poliitiline tahe midagi muuta,» tõdeb Salumets, kes on viimased kolm aastat olnud EOK täitevkomitee liige. See on seltskond, keda viimastel nädalatel on nimetatud kummitempliks ja NLKP poliitbürooks, kus otsuste tegemise – just sellesama katuseraha jagamise – asemel tõstetakse vaid kätt.

Aastakümneid spordis tegutsenud mees on sellisest suhtumisest ilmselgelt häiritud ning tema hinnangul sattusid EOK täitevkomitee liikmed meedia ja avalikkuse rünnaku alla ebaõiglaselt.

«Need inimesed, kes täitevkomiteesse kuuluvad, on spordi jaoks väga palju ära teinud – kas oma taskust või suunanud riigiettevõtete kaudu sponsorlust,» märkis ta. «Kui kriitikat teinuks keegi teine kui Evelyn Sepp, oleksin ehk suhtunud sellesse teisiti. Kuid olles ise endine riigikogu liige, tean, et see tütarlaps ei teinud spordile kasulikuks olemiseks ühtegi liigutust.»

Ta lisas, et juhul kui Sepp ise saaks täitevkomitee liikmeks, ei muudaks see midagi. Poliitilisel katuseraha jagamisel on lihtsalt oma kindel väljakujunenud süsteem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles