Toobal tunnustas Juhkamit: temata poleks me seda mängu võitnud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Juhkami ja Kert Toobal aitasid koduklubi karikafinaali.
Martti Juhkami ja Kert Toobal aitasid koduklubi karikafinaali. Foto: Facebook

Prantsusmaa võrkpalli karikavõistlustel said suurepärase tulemusega hakkama Eesti koondislased Martti Juhkami ja Kert Toobal, kes aitasid oma esiliigasse kuuluva koduklubi Rennes’i Volley riigi karikafinaali. Poolfinaalis alistati 3:2 kõrgliiga liidermeeskond Arago de Sete. Seejuures pole Juhkami saanud vigastuse tõttu tükk aega treenida, ent tuli teiseks poolfinaalimänguks klubijuhi soovil meeskonnale appi. Ja abi oli palju: nurgaründaja tõi mängu parimana 15 punkti.

Rennes´i sidemängija ja Eesti koondise kapten Kert Toobal tunnustas seetõttu eriliselt just Juhkamit. «Temaga oli selline lugu, et mängimiseks on vaja arstiluba, sest hetkel maksab tema palka kindlustusfirma. Ja nüüd nädal aega tagasi klubi president andis treenerile teada, et ta väga sooviks, et Martti aitaks meid poolfinaalis. Siis esmaspäeval treener rääkis temaga, Martti oli muidugi nõus. Ta tegi üle poolteise kuu esimese trenni, kus ta ründas. Ses osas on ta ikka väga tubli ja temata poleks me seda mängu ka võitnud,» räägib Toobal.

Nüüd peab Juhkami veel kolm nädalat pausi, et tervis korda saada. «Hetkel on tunne nagu oleks rongi alla jäänud, vähemalt kaks korda, aga see, et suutsime eile sellise etenduse pakkuda, paneb endiselt südame kiiremini lööma,» kirjutas Juhkami oma Facebooki lehel. «Sellist muinasjutulugu poleks osanud ka parimad kirjanikud välja mōelda. Isiklikus plaanis kui ka meeskondlikult.»

Toobali sõnul on nende meeskonna edu üheks võtmeks vähene vigade arv. «Meil on kvaliteetne tiim. Teeme üldiselt vähe omavigu, ja kui vastuvõtt on korras, siis ründame väga hästi. Ka on meil head planeeriva servi lööjad, kes eksivad vähe. Seega peavad vastased palju vaeva nägema, et meie vastu punkte saada,» analüüsib Toobal.

Toobal ja Juhkami liitusid Rennes´i klubiga kindla eesmärgiga klubi tagasi kõrgliigasse aidata. «Eks karika finaalikoht näitab ka midagi. Kui tahame Pro-Asse pääseda, siis peamegi neid võitma ka,» ütleb Toobal.

Finaal mängitakse 26. märtsil Pariisis ja seal on Rennes'i vastaseks samuti meistriliigasse kuuluv Ajaccio meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles