Mart Tiisaar: tase lubab MK-sarjas kätt proovida küll

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar.
Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar. Foto: Facebook

Hooaja hakul saalivõrkpalli rannavolle vastu vahetanud Kusti Nõlvaku ja Mart Tiisaare esimene võistlus uuel alal lõppes Iraani MK-etapil avamängus saadud 0:2 kaotusega Kanada duole Cameron Wheelan – Michael Plantingale. 

Mart Tiisaar ütles, et saadi kogemuse võrra rikkamaks ja turniir näitas paremini kätte ka murekohad. «Mõtted on positiivsed, saime korraliku kogemuse, kuidas see võistlustel tiirutamine rannavolle maailmas üleüldse käib ja saime ka tõestust sellele, et mängimine on päris palju erinev treenimisest. Olid tugevad, kuid võidetavad vastased ja oma mäng oli küllaltki ebastabiilne, ka kogemust oli teisel pool võrku rohkem. Nägime, et enda mängutase lubab käia kindlasti ka edaspidi maailma karika turniiridel kätt proovimas.»

Lisaks said mehed uue ala köögipoolt näha: kuidas turniiril elu käib ning said uusi kontakte, sest kõik meeskonnad treenivad omavahel.

Mängulistest elementidest on Tiisaare sõnul arenguruumi kõiges. «Kohati õnnestume hästi ja suuri äravajumisi ei tekkinud. Rannavolle mängud on väga lühikesed, ei jõua vastast tundma õppidagi kui juba mäng läbi, seega pole palju kaotuseks vaja ning eksimisruumi peaaegu et polegi,» kirjeldas ta. Kaotatud mäng kestis kokku 37 minutit.

MK-sarja avaetapp peeti Iraanile kuuluval Kishi saarel, mis on Nõlvaku sõnul üsna omapärane koht. «Kishi saar on kõrbesaar, kuhu on peale ehitatud hulganisti hotelle ja turistidele suunatud atraktsioone. Rannaäärsed alad on taimi täis istutatud ning neid kastetakse igapäevaselt, näeb küll väga hea välja, aga veidi kunstlik. Saare keskosas peale lennujaama asustust pole. Kliima on siin päris kuiv, aga muidu hea ja kohalikud iraanlased puhkavad siin hea meelega. Investeeringuid tehakse palju, aga hetkel jätab see kõik ühe suure ehitusplatsi mulje. Iraanlased ise on selle koha üle väga uhked,» kirjeldas sportlane.

Kui esialgu oli Nõlvakul ja Tiisaarel plaan mängida ka Brasiilias, siis pärast Itaani etappi tehti plaanid ringi. «Sealne tase peaks olema veel kõrgem ning kvalifikatsiooni pääsedes oleks väga väga raske. Investeerime need eurod pigem otstarbekamalt ja teeme ühe välislaagri, kus saame rohkem palli puutuda,» ütles Tiisaar.

Järgmiste turniiride osas on palju veel lahtist ja kindlat kalendrit paika panna on keeruline, kuna turniiril osalemise võimaluse saab teada umbes kaks nädalat enne turniiri algust.

Kindlasti tahaavad mehed võistelda võimalikult palju kõige kõrgematasemelistel turniiridel ning hetkel pannakse järgmise poolaasta plaani paika. «Suvel, kui algab Euroopa ja Idaeuroopa karikasari, saame rohkem ka kodule lähemal võistelda. Selle aasta juulis on ka üliõpilaste MM Pärnus, kuhu plaanime kindlasti minna,» lisas Tiisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles