Spordi arendamiseks peab olema ühine agenda (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvi Pürn.
Tarvi Pürn. Foto: Tairo Lutter

Üks kahest Eesti spordi uuest tippjuhist on paigas. Kultuuriministeeriumi spordi asekantsleriks nimetatud Tarvi Pürn loodab koos aprilli keskel ametisse valitava Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendiga moodustada spordi juhtimisel integreeritud süsteemi, kus mõlema rollid on selgelt jagatud.

«Sport võidaks sellest, kuid EOK ja kultuuriministeerium ei dubleeriks oma tegevusi, vaid spordi juhtimine oleks võimalikult efektiivne,» leidis Pürn. Tema nägemuses peaksid EOK kanda jääma eelkõige olümpiamängudel osalemise ja nendeks valmistumisega seotud probleemid ning liikumisharrastuse vedamine, ministeeriumi ülesandeks oleks aga tegeleda spordipoliitika kujundamise ja üldise juhtimisega.

«Spordiseaduses on küll kirjas, et sporti juhib kultuuriministeerium, kuid väga oluline on kahe katusorganisatsiooni koostöö: spordi arendamiseks peab meil olema ühine agenda,» lisas ta.

Pürn on asekantsleri kohale teine valik. Möödunud sügisel korraldatud konkursi võitis Priit Ilver, kuid ta loobus viimasel hetkel sellest tööst, eelistades Audentese spordikooli juhi kohal jätkamist. Kultuuriministeeriumil ei jäänud muud üle, kui korraldada uus konkurss.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles