Võrkpalli otsepilt: Tartu tunnistas kodusaalis Jelgava paremust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Bigbanki võrkpalliklubi kaotas kodusaalis 0:3 Biolars/Jelgava meeskonnale. Avageimis kogusid tartlased 17, teises geimis 18 ja kolmandas taas 17 punkti.

Enne mänge:

Enne võimalike stsenaariumite juurde asumist, tasub meelde jätta, et esmalt võrreldakse Saja Liigas punktide arvu, seejärel võite, siis geimide, seejärel punktide suhet ja viimaseks kaalukausiks on omavahelised kohtumised, vahendab Volley.ee.

Teisele kuni neljandale kohale on enne nädalavahetust kandidaate kolm. Selver Tallinnal ja RTU/Robežsardzel on mõlemal 48 punkti, VK Biolars/Jelgaval 45. Küll on Eesti klubil konkurentidest üks enamvõit. Kõik võib pöörduda aga juba laupäeval, sest Riias kell 18:00 algavas ülimalt otsustavas matšis lähevad vastamisi just RTU ja Selver. Suure tõenäosusega otsustab see kohtumine ka teise koha omaniku, sest pühapäeval mängib Selver 15 matši järjest kaotanud Kuldīgaga ja RTU võõrustab tabelis 12. kohal olevat Järvamaa Võrkpalliklubi.

«Lahtiseid otsi on liigatabelis veel päris palju, ent põhiturniiri lõppkoht sõltub meist endist,» lausus Selveri meeskonna peatreener Rainer Vassiljev. Saja Liigas kaheksa järjestikust mängu võitnud Jelgava meeskonna menüüs on sel nädalavahetusel võõrsilmängud Bigbank Tartu ja Rakvere Võrkpalliklubiga.

Enne nädalavahetust on 40 punktiga viiendal tabelireal leedukate Vilniuse Flamingo Volley-SM Tauras, kes ise kohtade jagunemisel enam kaasa ei räägi, sest nende jaoks on põhiturniiri kohtumised lõppenud. Maksimaalselt võivad leedukad kukkuda ühe koha võrra. Bigbank Tartu ja Poliurs/Ozolnieki kaotavad Vilniuse klubile küll nelja punktiga, ent mõlemad enam leedukatest mööda ei pressi. Takistuseks saab pühapäevane omavaheline mäng, mis tähendab, et vähemalt üks meeskond peab sel nädalavahetusel punkte kaotama.

Teoorias on võimalik, et mõlemad koguvad neli punkti, ent siis saab määravaks võitude arv. Vilniuse klubil on neid 14, Tartul praegu 12 ja Ozolniekil 11. «Viimastes mängudes on vastamisi väga ettearvamatud paarid ja tabeliseis lahtine. Olenemata faktist, et meile tulevad kodusaalis vastasteks kaks pika võiduseeriaga Läti meeskonda, lähme tabeliseisu parandama. Seega eesmärgiks ei saa olla vähemat kui kaks võitu,» rääkis Bigbank Tartu juhendaja Oliver Lüütsepp.

Tartu ja Ozolnieki duot seirab omakorda nelja punkti kauguselt Rakvere Võrkpalliklubi, kes tahab ka ise tabeliseisu parandada. Võimalusi suurendab see, et laupäeval on Lääne-Virumaa meeskonna vastaseks just Ozolnieki. Pühapäeval ootab neid matš Jelgavaga, kust on ka kindlasti punktilisa vaja. Kui see õnnestub ja meenutades, et pühapäeval kaotab vähemalt üks lähikonkurent omavahelise mängu tõttu punkte, pole seitsmendaks kerkimine võimatu.

«Kuna punktitabeli seis võimaldab kõigil turniiritabeli keskmikel tõusta või langeda, siis laupäevaste mängudega saab üldpilt palju selgemaks. Tabelis kõrgemale tõusmiseks peame viis viimast mängu võitnud Ozolniekist laupäeval kindlasti jagu saama, pühapäevane mäng Jelgavaga kujuneks sel juhul lõppkoha vormistamiseks,» sõnas Rakvere meeskonna peatreener Urmas Tali. Teoorias on Rakverel võimalik tõusta ka kuuendaks, ent selleks peavad nad ise mõlemad mängud võitma kas 3:0 või 3:1 ja Ozolnieki peab Tartu alistama 3:2.

Esikoha kindlustanud Pärnu lõpetab põhiturniiri välisturneega. Laupäeval on nende vastseks Jēkabpilsi Luši ja päev hiljem Daugavpilsi meeskond. «Tabeliseis on meie jaoks selge, seega saan nädalavahetusel anda kõigile võrdselt mänguaega. Katsetame uusi asju ja proovime erinevaid lahendusi, mida tavalises mängus ei ole seni julenud või tahtnud ette võtta,» valgustas Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel nädalavahetuse plaane.

Kumbki Läti klubi enam play-off asetuste jagunemist mõjutada ei saa, sest nädalavahetuse teise mängu peavad nad TTÜ-ga. Küll paneb nädalavahetus kolmiku sees paika põhiturniiri kohad 9.-11. Teoreetiliselt võiks trio omavahelisse jagelemisse sekkuda ka Järvamaa Võrkpalliklubi, ent selleks peaksid nad mõlemad nädalavahetuse kohtumised võitma 3:0 või 3:1. Laupäeval on kõik võimalused selleks ka olemas, sest külla sõidetakse 15 mängu järjest kaotanud Kuldīgale, ent päev hiljem ootab väliskohtumine RTU/Robežsardzega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles