Pärnu lülitas tiitlikaitsja Tartu Bigbanki kokurentsist ja jõudis finaalturniirile

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu võrkpalliklubi meeskonna kohtumine Tartuga.
Pärnu võrkpalliklubi meeskonna kohtumine Tartuga. Foto: Tanel Pihelgas

Võrkpalli Saja liigas jõudis esimese Eesti klubina nelja parema sekka Pärnu Võrkpalliklubi, kes alistas veerandfinaalis Bigbank Tartu ka teist korda.

Kui avamängus vajas põhiturniiri parim ja finaalturniiri korraldaja tartlaste alistamiseks viit geimi, siis kodusaalis piirdus kohtumine kolme geimiga, vahendab volley.ee. Pärnu võitis matši 3:0 (25:20, 25:17, 25:16) ja oli parim kõigis põhielementides.

Pärnu võistkonna efektiivsusnäitaja oli +33, Tartu oma -4. Serviässasid lõi Pärnu viis ja eksis pallingul kaheksal korral, Tartu numbrid olid kuus ja kaks. Vastuvõtul oli Pärnu meeskonna näitaja 61,2 ja Tartul 50,8. Rünnakul ja blokis oli vahe eriti märgatav. Pärnu meeskond realiseeris pooled tõsted, Tartu näitaja oli 32,5 protsenti. Blokiga teenis suvepealinna meeskond 17 punkti, tartlased viis. Koguni seitse sulustamist sai kirja Timo Tammemaa.

Matši parim oli Pärnu kapten Andrus Raadik 17 punktiga, Hindrek Pulk lisas 16. Tartu poolel ei jõudnud ükski pallur kahekohalise näitajani. 

Teises Eesti klubide veerandfinaalduellis peavad Rakvere Võrkpalliklubi ja Selver Tallinn teise kohtumise homme. Avamängu Rakveres võitis kodumeeskond 3:2. Juhul, kui finaalturniirile pääseja selgitamiseks on vaja ka kolmandat kohtumist, toimub see esmaspäeval. 

Saja liiga finaalturniir toimub Pärnus 12.-13. märtsil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles