Taaskord mängu parimaks valitud Robert Täht oli rünnakul pidurdamatu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Täht.
Robert Täht. Foto: Tairo Lutter

Kui eelmises Poola võrkpalliliiga voorus Lubini Cuprum valitsevale meistrile ja Meistrite liiga finaalturniiri korraldavale Rzeszowi Asseco Resoviale geimi ei loovutanud, siis eile võeti teine väärtuslik skalp järjest. Tänavusel hooajal peamiselt vahetusmängija rolliga leppinud Robert Täht tegi teist vooru järjest kaasa kogu vastasseisu, olles rünnakul sisuliselt pidurdamatu. Täismängu sai kirja ka teine Eesti koondislane Keith Pupart. 

Treener Gheorghe Cretu ei hakanud eelmise mängu võitjameeskonda muutma ja saatis eile algkoosseisus väljakule nii Robert Tähe kui Keith Puparti, kes vedasid Cuprumi koduseinte toel väärtusliku 3:0 (21, 20, 17) võiduni turniirtabelis teisel kohal paiknenud Gdanski Lotos Trefli üle. Kohtumise suurimaks staariks tõusnud Täht realiseeris rünnakuid koguni 62-protsendiliselt, kui 26st üritusest lõppes punktivõiduga 16. Lisaks aitas teist mängu järjest kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud eestlane võitjaid ühe blokipunktiga. Meistrite liigas play-offi jõudnud Trefli vastu samuti silmapaistva etteaste teinud Puparti kõik 10 punkti tulid rünnakul (50 %).

Täht rääkis mängujärgselt volley.ee-le, et võidu võtmeks oli võistkonna ühtne tegutsemine: «See oli suurepärane tiimivõit, terve võistkond oli valmis endast kõik väljakule jätma. Seda tõestab hästi asjaolu, et kolmandas geimis vigastas meie sidemängija palli päästes oma õlga nii kõvasti, et pisarad olid silmis, aga jätkas mängimist. Minu rünnakuprotsent oli kõrge just seetõttu, et sidemängijaga klappis täna (eile - toim.) väga hästi. Tähtsad kolm punkti jälle tabelis ja kolmapäeval uuesti lahingusse.»

37 punktiga seitsmendal kohal jätkav Cuprum võiduga kohta ei parandanud, kuid jääb nüüd neljandal real paiknevast Resoviast maha vaid kolme silmaga. Tabeli teine Belchatowi Skra ja kolmandaks langenud Gdansk on ühe vähempeetud mängu juures Cuprumist kogunud neli punkti rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles