Poola tippklubide vastu säranud Täht: mängunälg oli meeletu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Täht meeskonnakaaslastega võitu tähistamas.
Robert Täht meeskonnakaaslastega võitu tähistamas. Foto: Facebook

Poola kõrgliigas Lubini Cuprumis mängiv Eesti võrkpallikoondise nurgaründaja Robert Täht polnud selle hooaja jooksul algkoosseisu kuulunud, sekkudes vaid vahetusest. Veebruari lõpus ja märtsi alguses pääses ta aga algkoosseisus platsile kahes mängus järjest ja tegi võimsad etteasted: Lubin alistas tema vedamisel valitseva Poola meistri Rzeszowi Asseco Resovia ja seejärel sai tabelis seitsmendal real olev Lubin jagu teist kohta hoidnud Gdanski Lotos Treflist. 

Resovia vastu tõi Täht 3400 pealtvaataja ees 18 punkti. Gdanski vastu realiseeris eestlane rünnakuid koguni 62-protsendiliselt, kui 26-st üritusest lõppes punktivõiduga 16. Lisaks aitas teist mängu järjest kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Täht võitjaid ühe blokipunktiga. Meeskonna teine eestlasest nurgamees, kogu hooaja põhis mänginud Keith Puparti arvele jäi 10 silma.

«Kuna mõlemad põhilised nurgaründajad olid seni hästi mänginud, polnud peatreeneril põhjust neid välja vahetada. Siis tuli aga kaks kaotust eeldatavalt nõrgematelt vastastelt ning Gianni (Lubini ja ka Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu hüüdnimi – M.G.) tahtis midagi muuta. Nii pani ta algkoosseisu minu ja teise nurgamehe liigutas diagonaali,» rääkis Täht.

22-aastane Täht ütles, et heade esituste taga oli ka meeletu mängunälg. «Eks olime mõlemad selle teise nurgamehega ju palju vahetusmängijate kastis seisunud ja mängunälg oli suurem kui neil, kes terve hooaja põhis olnud,» ütles ta.

Ta tunnistas, et enne Resovia kohtumist söögiisu väga ei olnud. «Gdanski vastu olin juba rahulikum ja rohkem valmis,» sõnas Täht ja lisas, et peatreener Cretuga pole tal pärast edukaid esitusi pikemat jutuajamist olnud. «Mis seal ikka arutada, kui kõik sujus. Lõime pärast patsi ja kõik!»

Edasi tulevad Lubinile vastu samuti ainult tugevaid vastaseid, sest mängitakse tabeli esimese otsa meeskondadega.

Täht kinnitas, et on ka sel hooajal tänu kõrgetasemelistele treeningutele kõvasti arenenud. «Kõikides tehnilistes elemenetides olen kindlasti edasi läinud, samuti mängutarkust on juurde tulnud. Kui sellised mehed on trennis iga päev, siis on, kellelt õppida,» lisas ta. Täht ei pane ka pahaks, kui kogenumad mängijad talle treeningul õpetussõnu jagavad. «Üks selline mees meil on, keda me Keithiga kutsume õpetajaks. Talle meeldib rohkem rääkida ja seletada, aga ma olen valmis kuulama ja kõrva taha panema. Pahaks ei pane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles