Robert Täht oli kolmandat mängu järjest pidurdamatus hoos

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Täht meeskonnakaaslastega võitu tähistamas.
Robert Täht meeskonnakaaslastega võitu tähistamas. Foto: Facebook

Kahes eelmises Poola võrkpalliliiga voorus suurepäraselt esinenud Robert Täht tegi kolmanda hiigelmängu järjest, aidates võiduni jõudnud Lubini Cuprumit 22 punktiga. Hooaja algusest saati kindlalt põhikoosseisus püsiv Keith Pupart kogus seekord kodumeeskonna kolmanda resultaadi 13 punkti. 

Kui kahes eelmises voorus mängis Cuprum kodupubliku silme all üle Poola valitseva meistri ja tänavu Meistrite liiga finaalturniiri korraldava Rzeszowi Asseco Resovia ning Poola eelmise hooaja hõbedase meeskonna ja sellel hooajal Meistrite liigas play-offi jõudnud Gdanski Lotos Trefli, siis eile saadeti tühjade kätega koju eelmise hooaja Poola liiga poolfinalist ja 2014. aasta Meistrite liiga pronksimeeskond Jastrzebski Wegiel, vahendab volley.ee.

Rünnakul erakordset 69-protsendilist efektiivsust näidanud Robert Täht panustas kodumeeskonna 3:1 (19, -20, 34, 16) võitu 22 punkti, realiseerides 29st tõstest 20 ning lisades ühe blokipunkti ja ühe serviässa. 23 punktiga suutis enamat vaid diagonaalründaja Lukasz Kaczmarek. Pallingu vastuvõtul igati head 52-protsendilist täpsust näidanud Tähe kasutegur +16 kujunes kogu mängu parimaks. Samuti algusest lõpuni platsil viibinud Keith Puparti kontosse märgiti 13 punkti, millest 11 (46%) tulid rünankul ja kaks blokis. Pluss-miinus arvestuses jäi Pupart kümnega plussi. 

Robert Täht pidas eilse mängu võtmehetkeks kolmanda geimi võitmist, kus päästeti ka mitmeid geimpalle. «Järjekordne magus võit ja ülimalt olulised kolm punkti käes, mis tõstsid meid hetkel viiendale kohale. Tänane mäng oli võib-olla viimase kahega võrreldes kõige keerulisem, mida näitas ka tõeline maratongeim, mille võitsime 36:34 tulemusega. Selle geimi võiduga oli näha, et murdsime vastase ära ja neljandas geimis oli juba palju lihtsam,» rääkis ta.

«Kuni avavileni oli minu mängimise kohal suur küsimärk. Hommikuses trennis sain palliga vastu nägu niimoodi, et silm sai kahjustada. Ka varem on seda juhtunud, aga seekord oli löök kahjuks eriti täpne. Arst keelas tegelikult mängimise ja treenimise 10 päevaks. Üks silm oli päris udune, aga õnneks mängu ajal see väga ei seganud ja sain ilusasti omadele asjadele keskenduda. Kuna laupäeval on kavas järgmine mäng, siis loorberitele puhkama ei saa jääda ning homsest (tänasest - toim) algavad uued trennid ja uus keskendumine,» lisas Täht. 

40 punkti kogunud Cuprum tõusis turniiritabelis viiendaks. Ühe enampeetud mängu juures jäädakse teisel kohal paiknevast Poola legendaarsest suurklubist Belchatowi Skrast, kellega mängitakse laupäeval, maha kolme punktiga. Eilne vastane Wegiel (38 punkti) langes koha võrra seitsmendaks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles