Järvamaa serveeris veerandfinaali avamängus suurüllatuse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa Võrkpalliklubi
Järvamaa Võrkpalliklubi Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti võrkpalli meistriliiga veerandfinaalid algasid kohe üllatusega, kui põhiturniiri Eesti klubidest kuuendana lõpetanud Järvamaa Võrkpalliklubi alistas võõrsil kolmandat paigutust omava Rakvere Võrkpalliklubi 3:2 (25:21, 25:21, 12:25, 28:30, 15:9).

Nädalavahetusel esmakordselt Balti liiga finaalturniiril mänginud Rakvere jäi koduväljakul kohe kaotusseisu, ent kolmanda geimi kindla võidu järel tundus, et Lääne-Virumaa meeskond kallutab kohtumise siiski enda kasuks. Veelgi rohkem oleks pidanud meeskond indu saama sellest, et neljandas geimis neutraliseeriti Järvamaa 24:20 eduseis. Ometigi oli Kesk-Eesti meeskond see, kes viiendas geimis ohjad haaras ja 5:2 ette rebis. Ohtlikuks Rakvere enam ei saanudki ja matšile pani punkti resultatiivseimana 23 punkti toonud Ilmar Mõttuse ründelöök, vahendab volley.ee.

Ta realiseeris matši jooksul 19 tõstet 40st ja jäi 17-ga plussi. Kristjan Õuekallas lisas võitjate kontosse 22 punkti. Rakvere parimad olid 19 punktiga Andris Õunpuu ja Tanel Uusküla, Kaupo Kivisild ja Kevin Saar lisasid 17. Neist viimane lõi punktiks aga vaid 16 tõstet 45st. 

Rakvere omas ka kõigis põhielementides edu. Rünnakuprotsendil oli edu 45,7 vs. 44,0 vastuvõtul 62,5 vs. 43,2 protsenti. Blokipunkte sai Lääne-Virumaa meeskond tosin, Järvamaa üheksa. Serviässasid kogunes kuus, võitjatel neli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles